Delicios: Ciuperci pane de post

Un aperitiv delicios, usor de pregatit, nu foarte scump, dar foarte satios.

Ingrediente necesare pentru ciuperci pane de post:

- jumatate de kilogram de ciuperci champignon
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de sare
- 1 morcov mediu
- 1 radacina mica de telina
- 2 cepe aurii potrivite
- 1 cana cu faina alba
- 1 cescuta de ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare ciuperci pane de post:

Se curata ceapa, se taie in bucatele mici. Se curata morcovul, se da pe razatoarea mica, se procedeaza la fel si cu telina. Ciupercile se spala, li se inlatura pielita si piciorusele.

Piciorusele ciupercilor se pastreaza, nu se arunca. Se umplu palariile ciupercilor cu amestec de ceapa, telina si morcov, se condimenteaza cu sare si cimbru, se dau prin faina, dupa care se arunca in uleiul incins din tigaie. Se procedeaza asa pana la terminarea palariilor de ciuperci, la fel se procedeaza si cu piciorusele ciupercilor.

Se servesc calde.

Pofta buna!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ULTIMA ORĂ: Toate cele trei fete dispărute de acasă au fost găsite! Surorile ajunseseră la Iași

astăzi, 21:30

UPDATE: Cele două surori au fost identificate in municipiul Iași și sunt in custodia polițiștilor. Urmează să se stabilească împrejurările în care au părăsit domiciliu...

Teatrul „Mihai Eminescu” vă invită la spectacolul „Portugalia”, de Zoltán Egressy!

astăzi, 20:20

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită duminică, 9 noiembrie de la ora 19:00 la spectacolul „Portugalia” de Zoltán Egressy. Regia: Vladimir Anton S...

Operațiunea Jupiter la Botoşani: Percheziții la locuințele unor suspecți de contrabandă cu țigări!

astăzi, 19:00

În cadrul operațiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 4 noiembrie 2025, polițiștii din cadrul Serviciului de I...