Delicios: Ciuperci pane de post

Un aperitiv delicios, usor de pregatit, nu foarte scump, dar foarte satios.

Ingrediente necesare pentru ciuperci pane de post:

- jumatate de kilogram de ciuperci champignon
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de sare
- 1 morcov mediu
- 1 radacina mica de telina
- 2 cepe aurii potrivite
- 1 cana cu faina alba
- 1 cescuta de ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare ciuperci pane de post:

Se curata ceapa, se taie in bucatele mici. Se curata morcovul, se da pe razatoarea mica, se procedeaza la fel si cu telina. Ciupercile se spala, li se inlatura pielita si piciorusele.

Piciorusele ciupercilor se pastreaza, nu se arunca. Se umplu palariile ciupercilor cu amestec de ceapa, telina si morcov, se condimenteaza cu sare si cimbru, se dau prin faina, dupa care se arunca in uleiul incins din tigaie. Se procedeaza asa pana la terminarea palariilor de ciuperci, la fel se procedeaza si cu piciorusele ciupercilor.

Se servesc calde.

Pofta buna!
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident cu patru victime, în această seară, la marginea orașului Botoșani! - FOTO

astăzi, 19:12

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs, în urmă cu puțin timp, la ieșirea din municipiul Botoșani spre Suceava. În evenimentul rutier au f...

Urșii de la Comănești ajung, duminică, la Săveni și Ungureni!

astăzi, 17:50

Comuna Ungureni și orașul Saveni găzduiesc duminică, 28 decembrie 2025, cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional „Datini și Obiceiuri de Iarnă pe Valea Jijiei”, un evenime...

Aștepți un colet, dar ți se cere "actualizarea adresei"?

astăzi, 16:08

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează că perioada aglomerată a Sărbătorilor este un prilej exploatat de atacatori. Aceștia profită de activitățile de sezon ...