Ingrediente
(pentru 4 checuri; dacă vrei să faci doar două, împarte cantitățile la 2)
600 grame de muschiuleț
600 grame de cașcaval
3 ardei grași
12 ouă
2 plicuri praf de copt
300 grame de făină
100 grame de spanac sau pătrunjel (eu am folosit spanac)
sare și piper după gust
chec aperitiv
Preparare
1. Rade cașcavalul și taie cubulețe ardeii și mușchiul. Spală spanacul, stoarce-l bine și mărunțește-l. Bate bine ouăle și apoi adaugă pe rând cașcavalul, făina, praful de copt, ardeii, mușchiulețul, spanacul, sarea și piperul, încorporând și omogenizând foarte bine.

2.Tapetează tăvile cu hârtie de copt și împarte compoziția în mod egal. (Eu am făcut 4 tăvi cu ingredientele de mai sus, dar vă prezint aici doar 2). Ideal e să pui compoziția cam până la mjlocul tăvii, pentru ca checul va crește.
3. Dă tăvile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Când se rumenesc, testează cu scobitoarea.

