Ce note au avut politicienii la BAC

Absolvenții de clasa a XII-a susțin în această săptămână bacalaureatul, etapă prin care au trecut și politicienii noștri la vremea lor. Dacă în privința desfășurării acțiunilor de pe scena politică majoritatea ar pica, atunci când vorbim despre mediile la bacalaureat, am putea crede că avem de-a face numai cu elevi eminenți.

Printre cei cu media 10 se numără premierul Victor Ponta, absolvent al liceului "Ion Neculce" din Capitală, însă tot cu 10 se poate mândri și fostul șef al liberalilor, dar și președinte interimar al României timp de o lună de zile, Crin Antonescu.

Dan Voiculescu, liderul conservator a excelat la propriu în timpul liceului: "Eu la bacalaureat am avut 10 la Emil Racoviță din București. De copiat nu am copiat, dar m-au ajutat câteodată colegii care știau, eu nu știam. Cred că mai mult la fizică".

Mircea Geoană, fostul președinte PSD, romanticul incurabil al politicii românești și fost aspirant la fotoliul de la Cotroceni se mândrește cu o medie de 9,80 la bacalaureat. Absolvent al liceului Sfântul Sava din București, susține că a fost unul dintre cei mai silitori liceeni de pe vremea lui.

O primă surpriză vine din partea fostului ministru delegat pentru Întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini. Actualul europarlamentar PC susține că a obținut media 9,33. "Cele mai mari emoții le-am avut la fizică. Am dat matematică, română și fizică". Este lesne de înțeles că proba la limba română nu a reprezentat o problemă, mai ales că doamna Grapini se laudă că a fost olimpică la această disciplină. Am putea să ne întrebăm cum este posibil, mai ales că domnia sa este recunoscută pentru gafele gramaticale făcute în emisiunile televizate, dar și pe rețelele de socializare, unde postările sale au devenit virale din pricina greșelilor de exprimare, greșeli care arată că, în condițiile actuale, și examenul de Capacitate ar fi fost o încercare greu de trecut.

Dar notele nu reflectă întotdeauna cunoștințele dobândite în timpul liceului. Drept dovadă este nota 9 a președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor. "Eu am fost un element antisocial toată viața, profesorii nu-mi dădeau 10 pentru că le scoteam peri albi. Însă m-am pregătit singur, nu am avut niciodată meditatori, nu m-a ajutat nimeni, iar doctoratul în istorie susținut la Viena l-am luat cu 10".

Actualul Ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a pus mai mult accent pe admiterea la facultate, cea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, sau cel puțin așa își motivează media 8 la bacalaureat, deoarece "din păcate am dat bacul la matematică și română".

Codașa în lista "Bacul Politicienilor" este fostul Ministru al Turismului, Elena Udrea. Deși a absolvit același liceu ca George Emil Palade (laureat al premiului Nobel pentru medicină), Colegiul B.P. Hașdeu din Buzău, președintele PMP a obținut doar media 7,93 la bacalaureat.

Politicianul care nu se poate lăuda cu rezultate de excepție la învățătură este președintele Traian Băsescu. A luat Bacalaureatul cu 7.40, ceea ce ne împiedică să credem că întotdeauna un președinte trebuie să fie de nota 10.

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a devenit celebru la acest capitol pentru că a luat BAC-ul la varsta christică de 33 de ani. Cu această ocazie, primarul a devenit și subiect de bancuri:

-Vanghelie, tu cat ai luat la BAC?

-500 de euro.

obiectiv.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Constantin Budăi: „Oprim toată România pentru că domnul Ciucă nu stă bine în sondaje?”

astăzi, 21:02

„Liberalii au  greșit enorm când au anunțat că rup coaliția, dar rămân la guvernare. În fața unei asemenea contorsiuni logice, omul obișnuit are o singură explica...

Peste 140 de botoșăneni sancționați de polițiști în ultimele 24 de ore!

astăzi, 20:30

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Proiect de reducere a abandonului: Învățământ hibrid sau online și ore remediale pentru studenții care lucrează!

astăzi, 19:50

Programul își propune să ofere suport concret tinerilor pentru a absolvi facultatea, precum cursuri în sistem hibrid sau online, recunoașterea creditelor anterioare, sau parteneriate cu...