Delicioasa tarta cu cirese

Delicioasa tarta cu cirese
Ciresele sunt fructele acestei luni, asa ca astazi iti propun o delicioasa reteta de tarta cu cirese!

Daca vrei sa obtii o tarta care sa arate exact ca celebrele placinte americane, cumpara-ti o tava speciala pentru tarta, inainte de a te apuca de preparat. In acest fel, desertul tau va arata mult mai spectaculos! Tarta cu cirese este un desert usor de facut, dar timpul de preparare este putin mai mare deoarece trebuie sa stea la cuptor in jur de o ora. Iata de ce ai nevoie!

Ingrediente:

- 4 cesti de cirese, fara samburi

- o ceasca de zahar
- 4 linguri de faina
- o lingura si jumatate de unt
- o lingura de zahar granulat pentru decor
- o jumatate de lingurita de scortisoara
- 1 pachet de aluat foi

Preparare: Spala ciresele, rastoarna-le intr-o oala medie si pune-le pe foc, acoperite cu un capac. Dupa ce isi lasa zeama (dureaza cam cateva minute) ia-le de pe foc.

Intr-un bol amesteca zaharul si faina, apoi toarna compozitia peste cirese si amesteca bine. Pune compozitia la foc mic si amestec-o pana se ingroasa. Ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca. Daca este prea groasa, o poti subtia cu putina apa, iar daca este prea subtire, mai adauga faina.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Imparte aluatul in doua. Prima foaie, asaz-o frumos in tava, unge-o cu unt, si toarna compozitia cu cirese. Adauga deasupra cealalta foaie si fa o mica gaura in mijloc pentru ca aburul sa poata iesi. Stropeste cu zahar si pune tarta la cuptor timp de 50 de minute. Dupa ce s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o taia!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...