Deficiente in alimentarea cu apa potabila!

Deficiente in alimentarea cu apa potabila!
Deficienţele în alimentare vor afecta aproape jumătate din municipiu, inclusiv instituţii de stat! Luni dimineaţă, locatarii imobilelor de pe străzile Iuliu Maniu, Victoriei, I.C Brătianu, Tudor Vladimirescu, Petru Rareş, Independenţei şi Războieni, cu preponderenţă cei de la etajele superioare, vor constata lipsa apei de la robinet sau doar presiunea redusă, în funcţie de configuraţia zonelor şi de nivelul fiecărei locuinţe, informeaza APA Grup SA.

Astfel de sincope în furnizare apar din cauza branşării conductelor noi, montate prin intermediul programului ISPA, la reţeaua de alimentare cu apă a municipiului Botoşani. 

Pentru luni, 2 august, a fost programată punerea în funcţiune a sectorului de conductă de pe strada Iuliu Maniu, branşarea fiind programată pentru intervalul orar 7-14, lucrările propriu-zise urmând a se face la intersecţia străzilor Iuliu Maniu şi Victoriei.

Deficienţele în alimentare vor afecta aproape jumătate din municipiu, inclusiv instituţii de stat precum Spitalul de Psihiatrie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Penitenciarul, anvergura fiind atât de mare din cauza faptului că artera din fontă pe care se va lucra presupune un aport de presiune şi debit pe toate celelalte cinci străzi ale municipiului, prezentate anterior.

Conform stadiului de lucrări executate de contractantul ISPA pe municipiu, în speţă SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti, în următoarea perioadă, la un interval de două-trei zile, vor avea loc branşări similare în aceeaşi arie de străzi. Graficul detaliat al acestor lucrări va fi făcut public săptămâna viitoare.

Atât specialiştii operatorului de apă cât şi cei ai contractantului se angajează să execute aceste branşări cu cât mai mare operativitate.

"Vom încerca să afectăm furnizarea apei pe cât mai scurte perioade de timp. Îi sfătuim pe clienţii noştri din aceste zone să-şi facă o oarecare rezervă de apă şi îi anunţăm că vor putea apărea modificări de culoare şi limpezime. Aceste lucrări vor aduce, însă, un câştig calităţii apei noastre de fiecare zi, deci efortul se merită din plin", a declarat Stelian Dumitrescu, director de exploatare al SC Apa Grup SA Botoşani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bursă instituită în memoria botoșăneanului mort în tragicul accident de la Vaslui!

astăzi, 07:52
25

La doar o zi după moartea sa, firma Rodbun, unde tânărul de 35 de ani era director tehnic, anunță instituirea unei burse în amintirea acestuia.Pentru a-i cinsti memoria, conducerea...

Botoșănenii au ieșit la picnic pe stradă, în miez de noapte!

astăzi, 07:30
161

Nu a durat mult distracția, pentru că au fost luați la întrebări de polițiștii locali.Vineri, în jurul orei 22:45, ca urmare a imaginilor surprise de polițiștii locali din disp...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa, Elena

astăzi, 07:00
29

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său, a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea &icir...