Declarat oficial colaborator al Securitatii, Egner isi pastreaza statutul de ales local!

Declarat oficial colaborator al Securitatii, Egner isi pastreaza statutul de ales local!

 FLORIN EGNER  

Consiliul Local nu il poate exclude pe Florin Egner, nici aplica vreo sanctiune, desi acesta a fost declarat colaborator al Securitatii.

"Nu exista notiunea de excludere, a fost votat, a fost ales, nu il poate exclude Consiliul Local, jos te da cel care te-a pus, in general alegatorul. Este o problema morala si atata tot, nu se ocupa Consiliul Local, noi nu putem discuta de o sanctiune in cazul unui consilier", a spus primarul Catalin Flutur.

Fostul primar al municipiului Botosani, in perioada 2000-2004, a fost declarat oficial fost colaborator al Securitatii printr-o sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Initital, acesta a pierdut procesul cu CNSAS, insa a castigat la ICCJ, care a confirmat statutul sau de colaborator.

Florin Egner isi poate pierde mandatul de consilier local numai in cazul in care ar fi exclus din cadrul Partidului Noua Generatie, ca urmare a declaratiilor false pe care le-a dat in momentul in care s-a inscris in cursa pentru Consiliul Local.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
263

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
412

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
556

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...