DE SEZON: Muraturi cu condimente si rosii

Ingrediente:

4 rosii taiate in sferturi
1/3 cana otet alb (merge si otetul de mere)
2-4 catei de usturoi, feliati
1/2 ierburi aromate (busuioc, rozmarin, dafin sau altceva)
1 cana apa calda
1 lingura sare
1 lingura suc de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Aseaza feliile de rosii, usturoiul si celelalte ierburi aromatice intr-un borcan, astfel incat sa umple 3/4. Intr-o craticioara, amesteca otetul cu sarea si lasa sa fiarba pana cand se topeste sarea toarna in borcan cand s-a racit de tot si completeaza cu apa daca e nevoie, pana cand lichidul acopera rosiile. Se pastreaza la frigider pentru o ora, dupa care pot fi consumate, in decurs de o saptamana.

Surs: AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leonard Azamfirei: România trăită în fapte, nu în parade

astăzi, 11:34

Nu mai forțați România să zâmbească doar pe 1 Decembrie. România nu e o mireasă obosită pe care o scoatem din dulap pentru ceremonial, cu fața pudrată în promisiuni și...

Alcoolemie record de Sfântul Andrei: Biciclist prins cu 2,25 pe etilotest, la Dorohoi!

astăzi, 11:19

Cea mai mare alcoolemie din ultima perioadă a fost înregistrată, duminică, de Sfântul Andrei, în Dorohoi. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 2,25 mg/l alcool pur &icir...

Pompieri botoșăneni înaintați în grad de Ziua Națională! - Foto

astăzi, 10:43

Cu prilejul Zilei Naționale a României, doi ofițeri și patru subofițeri care s-au evidenţiat prin modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, au fost înaintați &...