DE SEZON: Muraturi cu condimente si rosii

Ingrediente:

4 rosii taiate in sferturi
1/3 cana otet alb (merge si otetul de mere)
2-4 catei de usturoi, feliati
1/2 ierburi aromate (busuioc, rozmarin, dafin sau altceva)
1 cana apa calda
1 lingura sare
1 lingura suc de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Aseaza feliile de rosii, usturoiul si celelalte ierburi aromatice intr-un borcan, astfel incat sa umple 3/4. Intr-o craticioara, amesteca otetul cu sarea si lasa sa fiarba pana cand se topeste sarea toarna in borcan cand s-a racit de tot si completeaza cu apa daca e nevoie, pana cand lichidul acopera rosiile. Se pastreaza la frigider pentru o ora, dupa care pot fi consumate, in decurs de o saptamana.

Surs: AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Harta dureroasă a avorturilor la cerere din România: În unele județe, aproape o sarcină din două este întreruptă. Cum stă Botoșaniul!

astăzi, 11:30

România a înregistrat mai puține avorturi în primele șase luni ale anului 2025, dar decalajele dintre județe rămân uriașe. Potrivit unui raport al Centrului Național de S...

FC Botoşani conduce SuperLiga, dar nu are atracţie pentru Mircea Lucescu!

astăzi, 10:21

FC Botoşani a luat prin suprindere SuperLiga în acest sezon. Moldovenii au terminat campionatul trecut pe locul şase în play-out, la trei puncte distanţă de prima echipă retrogradată...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (378)

astăzi, 09:13

O PANORAMARE A EPIGRAMEI CONTEMPORANE A intrat, recent, într-un circuit de nișă, un volum generos (460 de pagini). El conține o parte din creațiile unor spirite neliniștite, a unor lupi ...