DE SEZON: Muraturi cu condimente si rosii

Ingrediente:

4 rosii taiate in sferturi
1/3 cana otet alb (merge si otetul de mere)
2-4 catei de usturoi, feliati
1/2 ierburi aromate (busuioc, rozmarin, dafin sau altceva)
1 cana apa calda
1 lingura sare
1 lingura suc de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Aseaza feliile de rosii, usturoiul si celelalte ierburi aromatice intr-un borcan, astfel incat sa umple 3/4. Intr-o craticioara, amesteca otetul cu sarea si lasa sa fiarba pana cand se topeste sarea toarna in borcan cand s-a racit de tot si completeaza cu apa daca e nevoie, pana cand lichidul acopera rosiile. Se pastreaza la frigider pentru o ora, dupa care pot fi consumate, in decurs de o saptamana.

Surs: AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de artiști români profesioniști expun la Bienala Națională de Pictură și Grafică „Ștefan Luchian” de la Botoșani!

astăzi, 19:10

Evenimentul expozițional,  organizat de Societatea Culturală ,,EXPO-ART” Botoșani (președinte Liviu Șoptelea, artist vizual), îl are ca invitat de onoare pe artistul Liviu Suhar....

Activitate integrată a polițiștilor în două licee din Dorohoi, de Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli!

astăzi, 18:30

Cu prilejul Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli și, respectiv, în cadrul Campaniei „Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”, astăzi, 30 ianuarie, poliți...

Muzeul Județean Botoșani, participant la vernisajul expoziției „Tehnici tradiționale de țesere a scoarțelor în România și Republica Moldova”!

astăzi, 17:45

Alături de Muzeul Județean Botoșani, reprezentat prin Muzeul de Etnografie, vastul demers expozițional mai angrenează Muzeul Olteniei Craiova – Secția Etnografie, Muzeul Național al Țăr...