DE SEZON: Muraturi cu condimente si rosii

Ingrediente:

4 rosii taiate in sferturi
1/3 cana otet alb (merge si otetul de mere)
2-4 catei de usturoi, feliati
1/2 ierburi aromate (busuioc, rozmarin, dafin sau altceva)
1 cana apa calda
1 lingura sare
1 lingura suc de lamaie (optional)

Mod de preparare:

Aseaza feliile de rosii, usturoiul si celelalte ierburi aromatice intr-un borcan, astfel incat sa umple 3/4. Intr-o craticioara, amesteca otetul cu sarea si lasa sa fiarba pana cand se topeste sarea toarna in borcan cand s-a racit de tot si completeaza cu apa daca e nevoie, pana cand lichidul acopera rosiile. Se pastreaza la frigider pentru o ora, dupa care pot fi consumate, in decurs de o saptamana.

Surs: AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: O combină a luat foc, pe un câmp, în timp ce treiera grâu. Șoferul utilajului a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 08:49

O combină a luat foc în timp ce treiera grâu pe un câmp din localitatea Aurel Vlaicu, ieri după-amiază. Șoferul a observat că iese fum de la compartimentul motor, a oprit utilaj...

(P) Semnificațiile medalionului de aur pe șnur textil

astăzi, 08:35

De mii de ani, oamenii și-au purtat aproape de inimă mici amulete prețioase care le conferă protecție, noroc sau aduc aminte de cineva drag. În Egiptul antic, medalioanele cu hieroglife ...

Anunț despre noul serviciu militar din România. Ce spune ministrul Apărării!

astăzi, 08:16

Ministrul Apărării, Ionuţ Moşteanu, anunţă mai multe modificări la Legea apărării naţionale, una dintre acestea vizând voluntariatul în serviciul militar. Ministrul explică fapt...