Ingrediente:
10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
4 - 5 bucati de hrean
2 litri de apa
400 g zahar
30 g sare
foi de dafin
frunze de telina
piper
Mod de preparare:
Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare. Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
DE SEZON: Cum se pun gogosarii in otet
Stiri Botosani Monday, 10 September 2012 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
ISJ Botoșani: Sute de posturi vacante la catedre, pentru anul școlar 2025 – 2026!
astăzi, 15:50
Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat luni, 24 februarie, pe pagina web și la sediul instituției, Lista posturilor/ catedrelor vacante/rezervate complete și incomplete pentru anul ș...
(A) Comunicat de presă - SC WIND SUNSHINE SRL
astăzi, 15:19
SC WIND SUNSHINE SRL, titular al proiectului „Centrală Electrică Eoliană (CEE) Vlădeni – Corni, jud. Botoșani”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de &ic...
Accident rutier: Trei persoane, printre care un copil de 1 an, au ajuns în spital! (Foto)
astăzi, 14:50
Trei persoane, printre care și un copil de 1 an, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier produs pe DN 29 D, în localitatea Trușești, în urmă cu pu...