DE SEZON: Cum se pun gogosarii in otet

 Ingrediente:

10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
4 - 5 bucati de hrean
2 litri de apa
400 g zahar
30 g sare
foi de dafin
frunze de telina
piper

Mod de preparare:

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare. Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.

Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ai șosea nouă? Bloc reabilitat? Statul te taxează cu 70% mai mult. Bolojan explică „nota de plată!”

Thursday, 21 August 2025

Premierul Ilie Bolojan a explicat motivul pentru care impozitele pe locuințe vor crește cu până la 70%, subliniind că, în contextul investițiilor masive în infrastructură ...

Apelul unui tânăr din Botoșani care vrea să își salveze mama. Rodica are nevoie de sânge!

Thursday, 21 August 2025

Un tânăr din Botoșani face un apel disperat ca să își salveze mama. Bogdan caută donatori de sânge, grupa 01 RH Negativ, pentru cea care i-a dat viață. ”Cineva cu gru...

Moment important pentru infrastructura de Sănătate: A fost inaugurată Secția de Cardiologie a Spitalului Municipal din Dorohoi! (Foto)

Thursday, 21 August 2025

Secția de Cardiologie a Spitalului Municipal Dorohoi, a fost inaugurată joi, 21 august 2025, în prezența managerului Dr. Valerian Andrieș, a Directorului Economic Adriana Roman și a multor ...