DE SEZON: Cum se pun gogosarii in otet

 Ingrediente:

10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
4 - 5 bucati de hrean
2 litri de apa
400 g zahar
30 g sare
foi de dafin
frunze de telina
piper

Mod de preparare:

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare. Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.

Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie! Un botoșănean a coborât într-o fosă să salveze un vițel, a fost scos de pompieri fără viață! (Foto)

astăzi, 13:34

Pompierii militari au fost solicitați, marți, să intervină în localitatea Leorda, unde un bărbat ar fi coborât într-o fosă de decantare a dejecțiilor pentru a salva un vițel,...

Sindicatele anunță că profesorii vor ieși în stradă în prima zi de școală!

astăzi, 13:10

Sindicatele din Educație anunță că demarează procedurile pentru declanșarea grevei generale în Învățământ. Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a declarat că „deschiderea ...

Instanța i-a interzis să se apropie de propria mamă, bărbatul nu a respectat ordinul și a fost săltat de polițiști!

astăzi, 12:20

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 31 de ani...