DE SEZON: Cum se pun gogosarii in otet

 Ingrediente:

10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
4 - 5 bucati de hrean
2 litri de apa
400 g zahar
30 g sare
foi de dafin
frunze de telina
piper

Mod de preparare:

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare. Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.

Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Legătura dintre climatul interior umed și bolile respiratorii

astăzi, 18:13

Într-o locuință, climatul interior joacă un rol important pentru confortul tău și al familiei tale. Una dintre problemele des întâlnite este umiditatea excesivă, care poate con...

PSD Botoșani: România a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Comerț, desfășurată la Bruxelles!

astăzi, 17:54

În data de 15 mai a.c., la Bruxelles, s-a desfășurat reuniunea Consiliului Afaceri Externe – Comerț (CAE Comerț), la care au participat miniștrii responsabili de portofoliile comerțu...

A început ,,Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere” la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:00

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani desfășoară, în perioada 15 - 25 mai, activități informativ – preventive dedicate ,,Săptămânii Naționale a Siguranței Rutiere&rd...