DE SEZON: Cum se pun gogosarii in otet

 Ingrediente:

10 kg gogosari
1 litru de otet (9 grade)
4 - 5 bucati de hrean
2 litri de apa
400 g zahar
30 g sare
foi de dafin
frunze de telina
piper

Mod de preparare:

Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare. Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.

Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Păstrarea identității naționale prin tradiții și credință!” - Proiect educațional între Liceul „Demostene Botez” și Parohia Drislea!

astăzi, 10:40

Liceul „Demostene Botez” Trușești în parteneriat cu Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Drislea implementează proiectul interinstituțional &bdquo...

Caniculă și furtuni în Botoșani: ANM a emis avertizări Cod Galben!

astăzi, 10:36

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări cod galben de caniculă pentru județul Botoșani. Prima este valabilă de astăzi, de la ora 10:00, până mâine la ac...

Nicușor Dan: „Sprijinul României pentru Ucraina va continua.” Temele discutate cu președintele austriac!

astăzi, 10:00

Dunărea este o oportunitate de transport ieftin în regiune și poate fi o oportunitate pentru reconstrucția Ucrainei, a declarat Nicușor Dan în conferința de presă susținută după &...