Reguli de eticheta la serviciu

Reguli de eticheta la serviciu
A avea o slujba a devenit aproape un lux in zilele noastre, iar daca este si una buna, de care esti multumit, trebuie sa faci tot posibilul sa ai un comportament ireprosabil.

Exista cateva reguli de eticheta pe care, daca le vei respecta, te vor feri de probleme, relateaza Woman`s Day:

Gandeste inainte sa vorbesti

Bineinteles, aceasta regula se aplica in toate situatiile, dar in special atunci cand job-ul tau este la mijloc. Daca iti vezi sefa cu o coafura noua, nu poti sa te duci sa-i spui "Vai, ce v-ati facut la par de va sta asa bine azi?". Este ca si cand i-ai sugera ca in rest este un dezastru. Incearca sa gasesti un compliment care sa nus e intoarca impotriva ta.

Respecta o usa inchisa

Daca un coleg are usa de la birou inchisa, respecta acest lucru, chiar daca pare ca nu are treaba. Daca in mod normal usa sa este decshisa, dar vezi ca subit se inchide, este clar ca nu vrea sa fie deranjat, asa ca stai deoparte daca nu cumva ai o urgenta extrema legata de serviciu.

Treci peste glumele copilaresti

Nu toata lumea are simtul umorului si chiar daca il are poate ca nu seamana cu al tau. Pana nu esti sigur ca si colegii tai iti gusta glumele, nu le incerca. Altfel, ei s-ar putea sa se supere si sa se creeze tensiuni in birou.

Inspira adanc si gandeste-te putin inainte sa apesi "Trimite"

Cateodata mail-ul este cea mai usoara modalitate de a-ti da demisia sau de a te certa cu un coleg. Chiar daca esti extrem de nervos, frustrat si abia astepti ca o persoana sa iti citeasca gandurile scrise in mail, asteapta cateva minute dupa ce l-ai redactat, inainte sa-l trimiti. Este posibil sa te mai domolesti intre timp sa sa eviti o situatie conflictuala urata.

Gandeste-te la colegi cand iti faci pachetelul pentru pranz

Daca ti-a ramas de la masa de seara un peste delicios, pe care ai vrea sa-l iei la pachet, gandeste-te de doua ori. Mirosul ii va deranja cu siguranta pe cei din birou si nu ai vrea ca toti colegii sa te priveasca chioras. In plus, unele persoane sunt foarte sensibile si li se poate face rau sau foarte pofta de la miros. Daca nu exista o cantina si trebuie sa mananci in birou, alege ceva care sa miroasa cat mai putin, chiar deloc, daca se poate.

Daca apar probleme, rezolva-le in privat

Sub nicio forma clientii nu trebuie sa te vada certandu-te cu un coleg, caci este o totala lipsa de profesionalism. Trateaza pe toata lumea cu respect si, daca ai vreo nemultumire, discut-o in privat, doar ciu persoana in cauza.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
18

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
35

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
45

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...