De sezon: Ardei umpluti cu varza, pentru iarna!

Timp de preparare: aproximativ 1 ora si 30 minute.
 
Ingrediente pentru borcan de 5 litri:
1 kg de ardei (am completat cu 2 gogosari sa umplu borcanul), 1 varza de aproape 2 kg, sare pentru muraturi (neiodata), cimbru si marar uscate, 2 radacini hrean, 2-3  foi de dafin, piper boabe, apa.

Mod de preparare: incepeti cu varza care, dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare pentru conserve, cimbru si seminte de marar, se freaca bine si se lasa sa stea 30 minute. Varza ar trebui sa fie sarata ca pentru salata. Intre timp, spalati ardeii si scoateti samburii, curatati interiorul de vene spalati interiorul ardeilor si lasati-i la scurs cu gura in jos. Dupa 30 minute, indesati fiecare ardei cu varza, ii asezati cu gura in sus in borcanul bine spalat, adaugati bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin printre ardei. Intr-o oala, puneti cam 2,5 - 3 l apa, adaugati 40 grame de sare pt litrul de apa, fierbeti saramura, lasati-o sa se raceasca 30 minute, apoi o turnati peste ardei, legati borcanul ziua urmatoare cu celofan si depozitati in camara.

Sursa: AICI



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident cu trei mașini pe DN 29 B!

Friday, 4 July 2025

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs, în această după-amiază, pe DN 29 B, în localitatea Saucenița. În eveniment au fost implicate trei autoturism...

Valeriu Iftime propune o strategie națională pentru fotbalul românesc: „Avem nevoie de atacanți! Căutați-i!"

Friday, 4 July 2025

Omul de afaceri consideră că problema fundamentală este lipsa atacanților de careu și susține că este nevoie de un plan național pentru a descoperi și forma vârfuri de atac. Finanța...

A cumpărat o mașină cu 3.000 de euro fără să știe că era căutată pentru confiscare, șofer oprit în Vama Racovăț!

Friday, 4 July 2025

În cursul zilei de joi, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare tre...