De Sărbători: Activităţi artistice, religioase şi sociale, pentru deţinuţii din Penitenciarul Botoşani

"Credinţa în Înviere este adevărata mângâiere în suferinţi, în lupta
cu ostenelile şi cu greutăţile vieţii". (Sfântul Ioan Gură de Aur)


Pentru ca spiritul Sfintei Sărbători a Învierii Domnului să fie resimţit şi de către cei aflaţi în detenţie, Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Botoşani, cu sprijinul partenerilor din societatea civilă, organizează  o serie de activităţi artistice, religioase şi sociale pentru a aduce bucurie şi căldură în sufletele persoanelor private de libertate.

În acest sens, ieri 07 aprilie 2015, în Săptămâna Patimilor, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din județele Botoșani, Suceava și Iași, copiii aflați în centre de plasament sau la asistenți maternali au adus un zâmbet pe chipul a 10 deținuți părinți, prin prezența acestora la sediul unității.

De asemenea, astăzi 08 aprilie 2015, preotul unităţii organizează o activitate de pelerinaj la Mănăstirea Vorona pentru persoanele private de libertate aflate în custodia unității, obiectiv de cult cu bogată relevanţă moral-spirituală. Scopul principal al acestei acţiuni îl constituie formarea unor deprinderi morale, a unor atitudini conştiente faţă de cerinţele societăţii şi cultivarea sentimentelor moral – creştine, precum şi aprofundarea mesajelor şi a învăţăturilor creştine.

"Desfăşurarea activităţilor din această perioadă vin să susţină afectiv şi moral persoanele private de libertate în perioada premergătoare sărbătorilor pascale şi nu în ultimul rând, să cultive spiritului şi valorile moral - creştine în rândul acestora, să faciliteze recuperarea psiho – comportamentală şi stimularea altruismului şi menţinerii contactelor cu familia şi comunitatea", a precizat Comisar şef Victor CUZIC, directorul Penitenciarului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...