De ce ne "arde" stomacul? Ce obiceiuri trebuie să excludem

De ce ne "arde" stomacul? Ce obiceiuri trebuie să excludem

Arsurile la stomac sunt cauzate de boala de reflux gastrointestinal. Simptomele apar atunci când sucurile acide din stomac urcă în esofag, tubul care leagă gâtul de stomac. În timpul procesului de digestie, sfincterul esofagian inferior (zona care leagă esofagul de stomac) este relaxat pentru a permite alimentelor ingerate să treacă din esofag în stomac, după care se contractă la loc, explică Dr. Oz. În stomac, hrana întâlneşte sucurile gastrice acide şi enzimele care sunt necesare pentru digestie, însă în unele cazuri sfincterul esofagian inferior nu se închide la loc şi permite urcarea sucurilor acide din stomac in esofag. Acest lucru cauzează acele arsuri îngrozitoare pe care le resimţi în capul pieptului.

Putem să vorbim despre o boala de reflux gastrointestinal atunci când arsurile la stomac intense apar de cel puţin două ori în fiecare săptămână, spune Dr. Oz. Dacă ai constatat că ai arsuri stomacale dese este recomandat să mergi la un consult gastroenterologic pentru a depista cauza si a urma un tratament adecvat. Dacă nu tratezi arsurile stomacale frecvente trebuie să ştii că acestea pot cauza leziuni pe esofag care degenerează în timp în gastrită, ulcer şi în cazuri mai rare se ajunge la cancer, avertizează Dr. Oz.

Cele mai frecvente simptome care anunţă boala de reflux gastrointestinal sunt: arsurile stomacale, regurgitare, tuse, răguşeala şi tendinţa permanentă de curăţare a gâtului.

Cele mai frecvente alimente care irită esofagul sunt: citricele, sucul de roşii, prăjelile, ceapa, sucurile carbogazoase, alimentele picante, mâncărurile foarte grase, cafeaua, ceaiul, băuturile care au în combinaţia lor cafeină, ciocolata şi menta. Dr. Oz spune că s-a demonstrat că, în unele cazuri, sarea Himalaya poate să reducă aciditatea. De asemenea, o linguriţă de bicarbonat de sodiu luată cu un pahar de apă plată poate să reducă intensitatea arsurilor la stomac.

Grăsimea abdominală poate să favorizeze apariţia arsurilor la stomac. Persoanele supraponderale pot să scape de acest simptom, dacă reuşeşc să slăbească.

Ţigările şi alcoolul măresc aciditatea din stomac. Tabieturile acestea sunt total dăunătoare corpului, nu doar stomacului, așa că e bine să limitați consumul de alcool, să-l consumați doar la ocazii speciale.

Mesele copioase, luate seara târziu pot declanșa arsurile la stomac. Este foarte indicat ca cina să fie servită cu cel puțin 3 ore înainte de culcare. Dacă arsurile apar noaptea, alege o pernă mai înaltă şi dormi pe partea stângă pentru a uşura simptomele.

Dr. Oz încurajează plimbările după fiecare masă, antiacidele pentru cazurile izoate de arsuri gastrice. Dacă simptomele persistă, este necesar să vă prezentați la medicul gastroenterolog.

Evitați sosurile grele, prăjelile, carnea tocată, alimentele procesate, ciocolata.

Doctorul Zilei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...