De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi! FOTO

"Nu ești pierdut! Dacă ți-e frig și ai nevoie de căldură, acceptă acest gest din partea noastră. Sperăm că și alți oameni buni vor urma exemplul nostru"! Oamenii străzii din Sofia, capitala Bulgariei, au parte de un ajutor nesperat în zilele geroase de iarnă din acest an. Prin oraș au început să apară haine groase legate de copaci, însoțite de mesaje, pe care locuitorii fără adăpost din oraș le pot lua pentru a se încălzi.

"Nu ești pierdut! Dacă ți-e frig și ai nevoie de căldură, acceptă acest gest din partea noastră. Sperăm că și alți oameni buni vor urma exemplul nostru pentru ca Sofia să devină un loc cu oameni mai fericiți. Vă dorim sărbători fericite!", este mesajul unuia dintre bilețelele care au însoțit o haină legată de un arbore, potrivit imgur.com, conform greatnews.ro.

Donatorii au legat de arbori geci, hanorace, paltoane, fulare sau căciuli.

Campania a fost organizată de grupul HiddenCash ("Bani ascunși" – în limba română), o comunitate care lasă mici sume de bani prin capitala Bulgariei și care îi încurajează pe cei care găsesc banii să facă și ei donații.

Fotografiile cu arborii "îmbrăcați" în haine pentru oamenii străzii au fost publicate pe rețeaua de socializare Imgur și au devenit virale în foarte scurt timp.

Bulgaria nu este singura țară unde s-a răspândit ideea de a lega haine groase de iarnă în jurul copacilor pentru ca acestea să fie găsite de oamenii săraci. În această iarnă, o campanie similară a avut loc în orașul Halifax din Canada.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două școli și o grădiniță din Botoșani primesc bani de la Guvern pentru a-și construi sau repara toaletele!

astăzi, 08:54

Guvernul alocă peste 4 milioane de lei prin hotărâre (HG) pentru ca 51 de școli din țară care au latrine în anul 2024 să-și construiască toalete. HG a fost publicată în M...

Imagini spectaculoase cu Luna Vânătorului deasupra Botoșaniului! (Foto)

astăzi, 08:30

”Astăzi este cea mai mare superlună din 2024, numită și Luna Vânătorului. Câteva cadre surprinse la răsăritul lunii deasupra Botoșaniului”, a transmis Silviu Foca, auto...

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...