De astazi, la Botosani se elibereaza pasapoarte electronice!

De astazi, la Botosani se elibereaza pasapoarte electronice!
Seful Directiei Nationale de Pasapoarte a fost prezent luni la Botosani, in prima zi in care in judet se intregistreaza cereri pentru eliberarea pasaportului electronic.

Potrivit chestorului Aurel Sime, seful Directiei Generale de Pasapoarte, noul pasaport electronic este 100% concept si realizare romaneasca, asigura confidentialitatea datelor si o mai mare siguranta a cetateanului posesor de acest tip de document.

"Ma bucur ca inauguram astazi in judetul Botosani a 24-a linie de producere si eliberarea pasaportului electronic. Este imposibil de falsificat datorita elementelor de siguranta, acest pasaport electronic fiind suplimentat cu 18 elementele de siguranta. Perioada de eliberare a noului pasaport este de pana la 20 zile lucratoare, dar in viitor speram sa ajungem sa-l eliberam in 10 zile lucratoare. In prima parte a zilei au fost depuse deja zece cereri pentru eliberarea pasapoartelor electronice", a declarat chestor Aurel Sime, seful Directiei Generale de Pasapoarte.

Un pasaport electronic costa 260 de lei si are o valabilitate de cinci ani, iar vechilor pasapoarte, care vor fi eliberate in paralel cu pasapoartele noi, sunt valabile un an de zile si costa 100 de lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
418

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
560

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
672

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...