COMUNICAT PSD BOTOSANI: "Avem probe privind pregătirea unei fraude de către PD-L"

Linie telefonică pentru sesizări de fraudă electorală: 0231-531-194. Organizaţia PSD Botoşani anunţă că a intrat în posesia unor probe care demonstrează că PD-L pregăteşte o fraudă electorală de proporţii în mai multe localităţi din judeţ. Există informaţii clare potrivit cărora PD-L face o evidenţă a persoanelor plecate în străinătate şi a celor decedate în ultimii ani.

De asemenea, se vehiculează un număr mult mai mare de buletine de vot, decât numărul alegătorilor din judeţ. Planurile PD-L presupun şi complicitatea unor autorităţi implicate în procesul electoral. "Le atrag atenţia celor de la PD-L că ştim despre ce este vorba.

Dau două nume ca exemplu: Broscăuţi, Pomârla, dar sunt şi altele. Nu vom publica probele pentru că trebuie să ne protejăm sursele. Dar avem dovezi solide, iar dacă va fi nevoie le vom prezenta în instanţă", a declarat senatorul Gheorghe Marcu, preşedintele PSD Botoşani.

Totodată PSD Botoşani avertizează persoanele implicate în astfel de acţiuni ilegale să renunţe înainte de a fi prea târziu.

"Se vor face înregistrări şi se vor organiza flagrante. Vă rugăm să renunţaţi, înainte de a se declanşa urmărirea penală. Trăim în aceeaşi comunitate şi nu ne dorim ca după 6 decembrie să fiţi de cealaltă parte a gratiilor. Acum încă puteţi renunţa. Să lăsăm alegătorii să decidă cine merită să fie preşedintele acestei ţări!", a avertizat şeful PSD Botoşani.

PSD Botoşani se adresează direct şi autorităţilor care sunt tentate să intre în complicitate cu cei care intenţionează să recurgă la fraude electorale.

Senatorul Gheorghe Marcu: "Facem un apel către autorităţile publice implicate în procesul electoral să rămână imparţiale. Datoria lor este de a împărţi dreptatea aşa cum spune legea. Ştim exact ce oferte li s-au făcut pentru a înclina balanţa într-o anumită parte. Este păcat să-şi rişte cariera profesională pentru anumite beneficii incerte şi efemere".

În acest context, PSD Botoşani a alocat o linie telefonică specială pentru sesizarea fraudelor electorale împotriva candidatului Mircea Geoană.

"Mă adresez tuturor alegătorilor, indiferent de opţiunile lor politice. Dacă aveţi informaţii sau dovezi privind o fraudă electorală împotriva candidatului Alianţei PSD+PC, Mircea Geoană, anunţaţi-ne la numărul 0231-531-194. Vă asigur că nu veţi regreta!", a declarat preşedintele PSD Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
38

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
64

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...