Datorie URIAȘĂ lăsată de defuncta Termica! Un nou proces deschis de lichidator!

Datorie URIAȘĂ lăsată de defuncta Termica! Un nou proces deschis de lichidator!

Constantin Lulu Dascalu

Defuncta Termica a lăsat o grea moștenire Primăriei Botoșani! Lichidatorul judiciar al fostei societăți de Termoficare, Constantin Lulu Dascălu, încearcă să recupereze acum aceste datorii care, potrivit acestuia, se ridică la 120 de milioane de lei, adică peste 25 de milioane de euro.

98% din datoriile totale ale Termica sunt la ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice, potrivit lichidatorului judiciar. Clienţii Termica, persoane juridice şi fizice, au la Termica datorii de aproximativ 20 de milioane de lei, pentru recuperarea cărora au fost deschise deja acţiuni în instanţă.

În fiecare lună primesc adresă de la Ministerul de Finanțe să iau măsuri să recuperez sumele să le dau statului român care a garantat un împrumut acordat de BCR societăţii Termica şi pentru care a fost executat Ministerul Finanţelor, a declarat Lulu Dascălu.

De curând, lichidatorul judiciar al Termica a deschis o nouă acțiune în instanță prin care solicită municipalității contravaloarea bunurilor transferate în anul 2010 de la Termica la Primărie, și care în prezent este imposibil a fi cedate în natură pentru că asigura funcționarea actualei societăți de termoficare.

“Acțiunea deschisă în instanță este un efect al hotărârii de anulare a transferurilor patrimoniale și s-a solicitat echivalentul bănesc pentru bunurile care nu pot fi predate în natură. Echivalentul acestor bunuri urmează a fi determinat printr-o evaluare, sau prin altă modalitate pe care o va decide instanța. Vorbim de aproximativ 25 de milioane de lei. Nu se pune problema de pasivul Termica ci de echivalentul bănesc al bunurilor care trebuiesc restituite și care nu mai pot fi restituite din varii motive, fiind vorba de instalații tehnologice, construcții speciale care se află pe amplasamentul vechiului CET", a afirmat lichidatorul judiciar al fostei societăți de termoficare.
 

În cursul zilei de marți, Constantin Lulu Dascălu a avut o întâlnire cu secretarul muncipiului  Botoșani, pentru a primi procesul verbal de predare-primire a celor 28 de puncte termice. La ora actuală, municipalitatea a rămas cu doar 8 puncte termice.

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii municipali au adus, din nou, în discuție situația delicată în care se află municipalitatea.

“Prin înfiinţarea Modern Calor, s-a produs o gaură de circa 40 de milioane de euro. Pierderile şi datoriile au fost împinse către Termica, iar Modern Calor s-a prezentat ca o fată mare, fără datorii, a accesat fonduri europene şi a făcut investiţia", a spus consilierul Mihai Tincu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
101

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
132

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
44

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...