Daruri pentru copii cu sprijinul unei banci!

O donaţie de circa 4.000 de euro din partea Raiffeisen Bank va permite Consiliului Judeţean Botosani să asigure dotări şi surprize plăcute angajaţilor şi copiilor asistaţi în Complexul de servicii destinat copilului care a săvârşit o faptă penală şi nu răspunde penal.

Instituţia financiară a încheiat un contract de sponsorizare cu Consiliul, banii urmând să ajungă în contul complexului pentru copii cu cinci zile înainte de Crăciun.

Suma va permite achiziţionarea a 4 calculatoare, 2 imprimante, mobilă de living, lenjerie de pat, perdele, un televizor LCD, 4 mese şi 16 scaune, cuptor cu microunde, dar şi un brad împodobit pentru Crăciun.

"Mulţumim Raiffeisen Bank pentru această iniţiativă. Complexul pentru copii cu probleme de comportament a fost deschis graţie unui proiect ce nu a permis achiziţionarea unor astfel de dotări, se înţelege, aşadar, că sunt binevenite. Personalizarea camerelor, oferirea unor posibilităţi în plus pentru copii ca să înţeleagă valorile morale şi consecinţele faptelor lor , aceasta se va putea realiza şi pentru asta mulţumim încă o dată", este comentariul preşedintelui Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac.

Complexul, situat la 5 kilometri de municipiul Botoşani, a fost realizat printr-un proiect al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC), care se va încheia în această lună. Centrul adăposteşte în prezent 9 copii în sistem rezidenţial, şi alţi 10 în regim de zi, cu vârste între 9 şi 14 ani.

Minorii ajung să urmeze activităţile oferite de complex în urma unor hotărâri judecătoreşti. Situat în localitatea Mănăstirea Doamnei, comuna Curteşti, centrul le oferă consiliere psihologică, socială, medicală, cazare, masă, jocuri, activităţi sportive şi recreative.

BIROUL DE PRESA AL CONSILIULUI JUDETEAN BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
32

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...

Spectacolul „Vasilache şi Mărioara” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache" din Botoșani

astăzi, 19:57
23

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă!„Cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, Vasil...

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
32

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...