Danemarca recruteaza 500 de capsunari romani, care vor fi cazati in corturi aduse din tara

Danemarca recruteaza 500 de capsunari romani, care vor fi cazati in corturi aduse din tara
Mai multi angajatori danezi cauta aproximativ 500 de romani care doresc sa lucreze in agricultura in Danemarca, muncitorii urmand sa fie cazati in corturi pe care trebuie sa le aduca de acasa, conform unui anunt publicat pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), citata de Mediafax.

"La recoltarea capsunilor si mazarii, din luna mai pana in luna august, in cele mai multe dintre oferte aplicantii trebuie sa isi aduca un cort, ustensile de gatit si haine groase. In ferme se vor asigura spa?ii acoperite pentru prepararea mancarii, toalete si TV. Taxa pentru cazare este intre 2 si 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apa, internet, etc.. Uneori angajatorul poate oferi cazare in spatiu acoperit (contracost). Aceasta cazare se poate face fie in case ale angajatorului, fie in rulote cu 2 camere, toalete si dus. De asemenea, la unele ferme si corturile pot fi plasate in spatiu acoperit .In cazul in care contractul incepe inainte de luna mai si dupa luna august angajatorul va oferi intotdeauna cazare in spatiu acoperit", se arata in comunicatul ANOFM.

ANOFM anunta ca cei care doresc sa primeasca respectivele contracte trebuie sa inregistreze on-line, pana in 17 martie, CV-urile in limba engleza pe site-ul www.seasonalwork.dk, urmand ca, in 25 si 27 martie, la Slatina si Slobozia, sa aiba loc doua burse ale locurilor de munca pentru posturile de sezonieri la care vor veni angajatorii danezi.

Aplicantilor romani li se cere sa cunoasca limba engleza la un nivel mediu, insa in anunt se precizeaza ca unele ferme accepta ca doar o persoana dintr-un grup de doua-trei sa stie "sa vorbeasca bine engleza".

Perioadele de lucru prezentate in document sunt cuprinse intre cinci saptamani si cateva luni, in functie de produsul care se recolteaza. Astfel, capsunile se culeg de la sfarsitul lunii mai-mijlocul lunii iunie si pana la sfarsitul lunii iulie, intr-o perioada cuprinsa intre cinci si zece saptamani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
6

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
17

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
47

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...