Dan Diaconescu: "Toată planeta e interesată să cumpere Oltchim"

Dan Diaconescu: "Toată planeta e interesată să cumpere Oltchim"
Câştigătorul licitaţiei pentru pachetul majoritar de acţiuni de la Oltchim a sosit cu o cursă de la Viena și nu a spus nimic despre bani. Diaconescu a declarat că se caută noi piețe de desfacere și că pregătește o surpriză în cazul privatizării Tarom.

"Am fost în Franța, în Spania și în Austria. O să fie mult mai interesant vineri, când mă voi întoarce aici pe aeroport. În seara asta plec din nou. Dacă guvernanții vor să-l închidă, eu o să-l deschid", a declarat Diaconescu, fără să spună concret ce a făcut pe unde a fost.

El a mai spus că "nu pot politicienii să închidă combinate, câte putem noi deschide. Guvernul trebuie să ne accepte condițiile. Vrem ca Oltchim să pornească. Am o întâlnire foarte importantă la ora 14.00. În avion am vorbit foarte mult cu ministrul Liviu Pop".
 
Diaconescu a mai declarat că își dă banii și viața pentru Oltchim și că toată planeta este interesată să cumpere Combinatul. Întrebat dacă are banii necesari, șeful OTV a răspuns: "Da". 

Surse din cadrul Ministerului Economiei au precizat că astăzi va avea loc o nouă rundă de discuţii cu Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a părăsit luni România, cu o cursă aeriană spre München (Germania). El a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.


Rușii se luptă în continuare pentru Oltchim. Ambasadorul rus "în vizită" la Ministerul Economiei

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malginov, a fost azi la Ministerul Economiei, acolo unde ar urma să poarte discuții despre privatizarea Oltchim, potrivit Știrile Pro TV.

Potrivit lui Daniel Chițoiu, ministrul Economiei, compania TISE, parte a gigantului rus Gazprom, a fost cea care a fost interesată de achiziția Oltchim. Cu toate acestea, pe data de 17 septembrie, după ce cumpărase un caiet de sarcini, a anunțat Guvernul că nu va mai participa la licitație, dar își păstrează interesul pentru Oltchim, a spus ieri premierul Victor Ponta.

Premierul a mai spus că dacă Dan Diaconescu nu va prezenta luni banii pentru achiziția Oltchim, atunci combinatul va intra în administrare specială, urmând că o nouă licitație, "de data aceasta cu investitori serioși", să aibă loc în minim șase luni.

La începutul ședinței săptămânale de guvern, premierul Victor Ponta l-a amenințat din nou pe șeful oficiului pentru privatizare a Ministerului Muncii, Remus Vulpescu. "Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puțin și să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu găsim alt șef la OPSPI, care poate să explice mai clar", a declarat Ponta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
837

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
388

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
110

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...