Dacă rănile erau superficiale, de ce a fost operat Adrian Năstase?

Dacă rănile erau superficiale, de ce a fost operat Adrian Năstase?
Pas cu pas, ancheta procurorilor privind tentativa de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase scoate la iveală date pe care politicianul ar fi vrut cu siguranţă să le ascundă. Dacă medicii de la Spitalul Floreasca, în frunte cu doctorul Şerban Brădişteanu, au considerat că viaţa deputatului era în pericol după ce s-a împuşcat, specialiştii IML susţin acum fix contrariul. Şi anume că rănile deputatului erau superficiale şi nu era necesară internarea sa la Spitalul Floreasca. Se pune atunci întrebarea de ce a mai fost operat Năstase dacă nu era nevoie, relateaza Libertatea.

Adrian Năstase a aflat, ieri, în spatele gratiilor de la Spitalul Penitenciar Rahova, acolo unde îşi ispăşeşte pedeapsa, că medicii de la Institutul Medico-Legal (IML) au dat verdictul asupra tentativei sale de sinucidere. Specialiştii au confirmat faptul că fostul premier a vrut să se sinucidă, însă au spus că nici una dintre cele trei răni nu i-a pus viaţa în pericol şi nu era necesară neapărat internarea, chiar dacă glonţul a atins gâtul parlamentarului.

În plus, doctorii de la IML au stabilit că sângele de pe hainele lui Năstase şi din biroul în care a avut loc tragedia este al fostului prim ministru.

A fost audiat de procurori

Tot ieri, fostul deputat social-democrat a fost vizitat în arest de un procuror, care anchetează tentativa de sinucidere din seara de 20 iunie. În faţa omului legii, Adrian Năstase a povestit, pe larg, varianta sa despre seara tragică în care şi-a pus pistolul la tâmplă şi a tras, încercând să-şi ia viaţa.

Doctorul Brădişteanu ar putea să o încurce şi mai rău!

Raportul medicilor legişti, care a ajuns recent pe masa anchetatorilor, i-ar putea înrăutăţi situaţia medicului Şerban Brădişteanu, care e cercetat de DNA pentru că l-ar fi ţinut nejustificat pe Năstase în Spitalul Floreasca. La începutul acestui scandal, procurorii spuneau că Brădişteanu a indus în eroare opinia publică, afirmând să fostul premier e în stare gravă, în timp ce membrilor familiei sale doctorul le transmitea că politicianul e în afara oricărui pericol.

Plăgile lui Năstase semănau cu nişte tăieturi uşoare

Surse medicale au explicat ce înseamnă în termeni de specialitate o rană superficială şi ce presupune tratamentul ei. Mai exact, aceasta este o întrerupere de continuitate a tegumentului care ajunge sub straturile de piele, dar care nu depăşeşte fasciile cervicale şi care nu lezează arterele sau organele importante, ci numai vene superficiale. Pe scurt, cele trei răni ale fostului premier Adrian Năstase au cuprins piele şi ţesut subcutanat, fără să-i pună viaţa în pericol, asemănătoare unor tăieturi uşoare. Nu necesită îngrijiri medicale speciale şi, în nici un caz, spitalizare.

A stat în sala de operaţie peste 60 de minute

Raportul Institutului de Medicină Legală, apărut ieri, arată că rănile lui Adrian Năstase au fost superficiale. Cu toate acestea, pe 21 iunie, doi dintre cei mai de succes medici ai României, profesorul de chirurgie estetică Ioan Lascăr şi medicul Şerban Brădişteanu, îl operau pe fostul premier, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală.

Potrivit declaraţiilor dr. Ioan Lascăr, intervenţia a durat peste 60 de minute şi a vizat, în principal, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, o parte a acestora fiind foarte aproape de laringe şi de glanda tiroidă. "Pacientul a fost norocos. Traseul proiectilului era în imediata vecinătate a unor structuri anatomice vitale. Sperăm (să rămână - n.r.) numai cicatrice, nu sechele", a declarat medicul Ioan Lascăr. Intervenţiile de chirurgie vasculară au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, conchide Libertatea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...