Cutremur de 4,4 grade pe Richter, în Vrancea

Cutremur de 4,4 grade pe Richter, în Vrancea
Un cutremur de 4,4 grade pe Richter s-a produs, la ora 20:25, în Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de km. La aproximativ aceeaşi oră, un cutremur extrem de puternic, de magnitudine 7,3, a avut loc în insula indoneziană Sumatra. Autorităţile au emis alertă de tsunami.

Directorul Institutului de Fizică al Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat, pentru Realitatea TV că seismul nu iese din normalitatea acestei zone geografice, deşi a fost puternic resimţit de localnici.

Mai mult decât atât, Mărmureanu descrie cutremurul ca fiind unul dintre cele mai adânci care au avut loc în ţară. Totuşi magnitudinea la care ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la posibile pagube ar trebui să depăşească 7 grade pe scara Richter.

De asemenea, Mircea Radulian, directorului Institutului de Fizică al Pământului din România, a declarat, la Realitatea TV, că în cazul în care vor exista replici al seismului, acestea vor avea o magnitudine mult mai mică decât cea iniţială.

Radulian a mai explicat că datele furnizate sunt primele la care seismologii au avut acces şi că, cel mai probabil, cele finale vor fi mai mici.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
332

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...