CUTREMUR cu magnitudine mare in Botosani! Persoanele aflate sub daramaturi, salvate de pompieri! GALERIE FOTO, VIDEO

CUTREMUR cu magnitudine mare in Botosani! Persoanele aflate sub daramaturi, salvate de pompieri! GALERIE FOTO, VIDEO
Cutremur devastator, cu o magnitudine mare, a avut loc, joi la amiaza, in municipiul Botosani, mai multe cladiri din Centrul Vechi fiind puse la pamant.

Un frizer ce-si desfasoara activitatea in zona a fost cel care a sunat la 112 si a dat alarma, mai multe persoane fiind prinse sub daramaturi. In scurt timp la fata locului au ajuns pompierii din cadrul Detasamentului Botosani, dar si voluntari.

Imediat dupa au fost scoase de sub cladirile daramate, victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente Botosani, pentru ingrijiri medicale. Pentru cautarea victimelor a fost folosit cainele pompier, GORUN, care a intrat in cladirile prabusite.

Din fericire totul a fost doar un exercitiu de pregatire pentru interventie in cazul unur situatii de urgenta cauzate de cutremur.

"Scopul exercitiului este de pregatire, atat a fortelor implicate in gestionarea situatiilor de urgenta, cat si a cetatenilor in ceea ce priveste modul de comportare pe timpul producerii unui seism . Actiuni similare se vor desfasura la Trusesti si Stefanesti", a declarat Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botosani.





















































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
51

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
246

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...