Curtea de Apel Suceava îl lasă falit pe fostul prefect de Botoşani

Fostul prefect de Botoşani, Alexandru Simionovici, a fost obligat de Curtea de Apel Suceava la plata unor mari sume de bani ca urmare a faptului că nu a putut justifica o parte din avere. Hotărârea de ieri o priveşte şi pe soţia ex-prefectului, Maria Simionovici.

Completul de judecată al Curţii de Apel a admis sesizările formulate de reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în baza Legii nr. 115 din 1996, cu privire la declararea şi controlul averii demnitarilor, magistraţilor şi persoanelor cu funcţii de conducere şi control şi a funcţionarilor publici. Astfel, instanţa a decis confiscarea sumei de 179.407 de lei, plus dobânda legală de la data sesizării instanţei, respectiv 16 noiembrie 2011, de la soţii Alexandru şi Maria Simionovici, scrie MOnitorul de Suceava.

În afara acestor sume, fostul demnitar şi soţia au fost obligaţi şi la plata sumei de 12.800 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Soluţia de ieri a Curţii de Apel Suceava este definitivă şi executorie, dar poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Alexandru Simionovici a fost prefect al judeţului Botoşani în perioada 1996-2000, iar câţiva ani mai târziu instanţele de judecată l-au condamnat la patru ani de închisoare pentru comiterea a patru infracţiuni (luare de mită, evaziune fiscală, fals în acte şi instigare la fals sub semnătură privată) după ce a mijlocit ca firma Typo Eripan SRL Botoşani să câştige licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot la alegerile locale din 2000. Pentru acest "ajutor", fostul prefect a primit 380 de milioane de lei vechi.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu: „PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru toate categoriile de populație”

astăzi, 08:13

„PSD la guvernare este garanția creșterii veniturilor pentru cei care muncesc sau au muncit o viață. Emiterea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă creșterea salariului minim la 4...

Propunerea care ar schimba sistemul medical de stat: Angajări pe perioadă determinată, evaluări ca la privat!

astăzi, 07:58

Prof.univ.dr Diana Păun propune ca sistemul angajărilor la stat să fie schimbat. Aceasta a făcut referire cu precădere la modul în care sunt angajaţi medicii în spitalele de stat din...

Povestea misterioaselor catacombe de sub orașul Botoșani!

astăzi, 07:29

Orice botoșănean trecut de 50 de ani a auzit cu siguranță de legenda catacombelor de sub oraș. Unii se laudă că le-au și văzut sau ajuns măcar într-o anumită zonă a acestora. De a...