Cupluri de diamant și de aur, premiate de primarul Ovidiu Portariuc. Care este secretul unei căsnicii de peste jumătate de secol! FOTO

Cupluri de diamant și de aur, premiate de primarul Ovidiu Portariuc. Care este secretul unei căsnicii de peste jumătate de secol! FOTO
Zeci de cupluri din municipiul Botoșani care au sărbătorit anul acesta nunta de aur sau nunta de diamant au fost premiate și felicitate, miercuri, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Primăria Botoșani.

21 de familii care au 60 de ani sau chiar 65 de ani de căsnicie au primit câte un premiu în valoare de 1.000 de lei și o diplomă de fidelitate. Printre cei care aniversează nunta de diamant se numără și părinții fostului primar al municipiului Botoșani, Dumitrița și Constantin Flutur.

Cuplurile premiate au dezvăluit și secretul unei căsnicii durabile: iubire, respect și multă toleranță.

“Am avut o căsnicie frumoasă, cu urcușuri și coborâșuri, dragoste, înțelegere, toleranță. Tinerii din ziua de azi să se iubească, să se respecte și să fie toleranți, că până la urmă se ajunge la înțelegere. Acum este o situație mai deosebită față de cum era pe vremea noastră. Când eram tineri era altfel", a spus Dumitrița Flutur.

Căsătoriile din ziua de astăzi nu mai sunt ceea ce au fost odinioară, a spus cu nostalgie o doamnă, care de 60 de ani trăiește alături de cel căruia i-a jurat iubire veșnică.


Cu dragoste, cu dăruire, cu multă înțelegere, așa am reușit să avem 60 de ani de căsătorie. Noi am fost o generație în care am fost mai consecvenți, nu ca cei de astăzi. Nu se mai potrivesc lecțiile acum. Sunt cu totul alte vederi astăzi, actul nu mai contezeaă pentru cei tineri, pentru noi conta, ne dădea o stabilitate, azi dimpotrivă, mulți stau șapte-opt ani se căsătoresc și după șase luni divorțează,  ne-a spus Maria Codrescu.

Cuplurile de aur, premiate pentru 50 de ani de căsătorie au primit suma de 500 de lei. Primarul Ovidiu Portariuc a ținut să le mulțumească pentru contribuția pe care au adus-o de-a lungul timpului la dezvoltarea municipiului Botoșani.

“Este un moment de bucurie pentru noi, un moment onorant, faptul că astăzi sărbătorim 60 de ani de căsătorie. Vreau să vă felicit pentru tot ceea ce ați făcut pentru orașul nostru, pentru eforturile și sacrificiile făcute de-a lungul anilor, orașul nostru așa cum arată el astăzi este în mare parte și datorită eforturilor dvs. Vreau să vă felicit pentru performanța deosebită realizată de dvs. prin comunicare, răbdare dragoste, respect, și per ca și generția mai tânără să preia acest model și acest exemplu pe care dvs. îl dați și vă urez în continuare mulți ani frumoși și sănătoși", a fost mesajul primarului Ovidiu Portariuc.













 

 

Spune-ne opinia ta