Cunoscut sindicalist cooptat de Portariuc în echipa pentru Consiliul Local

Cunoscut sindicalist cooptat de Portariuc în echipa pentru Consiliul Local
Încă un lider de sindicat din Botoşani intră în cursa electorală pentru câştigarea unui mandat de consilier în Consiliul Municipal.

După ce în urmă cu o săptămâna liberalii au anunţat că în echipa pentru Consiliul Local a fost cooptat fostul lider Cartel Alfa, Marius Oroşanu, a venit rândul social-democraţilor să iasă la înaintare cu un sindicalist.

Este vorba de Vasile Chiru, preşedintele Blocului Naţional Sindical, filiala Botoşani, care a acceptat să facă parte din echipa lui Ovidiu Portariuc.

 
PSD Botoşani îşi doreşte să realizeze un parteneriat cu societatea civilă pentru a susţine proiectele reprezentanţilor acesteia în Consiliul Local. Pentru a deveni concretă această colaborare i-am propus domnului Vasile Chiru să facă parte din echipa noastră pentru Consiliul Local. Dorim să preluăm proiectele societăţii civile în programul nostru pentru Primăria Botoşani. Împreună cu domnul Chiru vom dezvolta programe locale de educaţie civică, proiecte care vor stimula participarea activă a comunităţii botoşănene. Rolul societăţii civile este esenţial în administraţia publică, e nevoie de o legătură permanentă între administraţie şi cetăţeni", a spus Ovidiu Portariuc, preşedintele PSD Botoşani.

Dacă va ajunge în Consiliul Local, Vasile Chiru îşi doreşte să nu mai fie circ iar aleşii de la municipiu să facă front comun pentru proiecte care să ducă la dezvoltarea oraşului.
 
“Sper să nu dezamăgesc pentru că am stat mult şi m-am gândit la oferta făcută de PSD de a intra în acest început cu totul altfel faţă de ce făceam până acum.  Nu vin pe domeniul mişcării sindicale, care este cu totul alt domeniu, vin ca reprezentant al societăţii civile. Ne dorim o campanie electorală curată, fără mituire, fără promisiuni deşarte, ceea ce s-a propus să fie cât de cât realist. Trebuie să votăm cu conşţiinţa, nu cu sufletul. Dacă gândim cu sufletul sau ce ne va da partidul X sau Y atunci vor fi lucruri deşarte. Ne trebuie corectitudine şi sper ca în Consiliul Local dacă voi ajunge să fiu ales de cetăţeni să nu mai existe acel circ pentru că consilierii sunt votaţi de cetăţeni, nu sunt ai partidului şi atunci trebuie să facă front comun pentru bunăstarea municipiului", a afirmat Vasile Chiru.

Liderul BNS Botoşani nu va renunţa la mişcarea sindicală. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
426

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
144

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
415

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...