Cum verifici o masina uzata, inainte de a o cumpara

Cum verifici o masina uzata, inainte de a o cumpara
Decizia de a cumpara o masina la mana a doua trebuie analizata foarte bine, deoarece risti sa dai bani pe un produs cu defecte. Inainte de a-ti achizitiona o masina deja uzata, este indicat sa ai in vedere anumite aspecte, care te pot lamuri daca merita sau nu sa investesti bani in masina. Descopera cateva sfaturi utile cu privire la verificarea unei masini uzate.

1. Verifica exteriorul masinii

Exteriorul masinii spune aproape tot despre modul in care a fost ingrijita. Daca vopseaua este prea lucioasa sau nu exista nicio zgarietura pe caroserie, ar trebui sa-ti pui un semn de intrebare. Fie masina este foarte noua, fie a fost bagata in service pentru un polish si o revopsire.

Fii atent ca toata masina sa aiba aceeasi culoare. Daca una dintre portiere are o nuanta mai deschisa, mai inchisa sau mai mata decat restul caroseriei, cel mai probabil a fost inlocuita.

Imbinarile sunt si ele foarte importante. Portierele, portbagajul sau capota trebuie sa se alinieze perfect cu restul caroseriei, altfel este semn ca respectiva masina a fost lovita.

2. Verifica interiorul masinii

Interiorul masinii este la fel de important precum exteriorul ei. Verifica, in primul rand, kilometrajul afisat. Daca masina este veche de 7-10 ani, iar kilometrajul indica 50-70.000 de kilometri, cel mai probabil a fost masluit.

Verifica schimbatorul de viteze, comenzile geamurilor, frana de mana, geamurile (sa apara acelasi an de fabricatie), aerul conditionat, sistemul audio, semnalizarile, luminile. Daca sunt foarte uzate, nu este indicat sa achizitionezi masina.

3. Inspectia tehnica

Verifica discurile de frana si pneurile. Atentie la motor - acesta nu trebuie sa prezinte suduri sau improvizatii. Verifica lichidele si eventualele scurgeri, precum si filtrele. Un vanzator bun le schimba inainte de a vinde masina.

4. Proba condusului

Este indicat sa dai o tura cu masina pe care vrei sa o cumperi, pentru a-i putea asculta motorul si pentru a vedea cum se comporta in mers.

5. Verifica actele

Daca esti multumit de masina, nu o plati inainte de a-i verifica toate actele: ITP, cartea de service cu toate interventiile mentionate, talon etc.

6. Pretul

Daca pretul masinii este sub cel al pietei, este semn ca proprietarul incearca sa scape de automobil, cel mai probabil deoarece are o defectiune grava, este foarte uzata, are kilometraj foarte mare etc. Nu te bucura la un pret prea mic. S-ar putea sa investesti mai multi bani in reparatii.

Sursa: askmen.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
544

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
60

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
67

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...