Cum văd România puşcaşii americani de la Baza Kogălniceanu: "Românii ies pur şi simplu pe străzi să se plimbe..."

Cum văd România puşcaşii americani de la Baza Kogălniceanu: "Românii ies pur şi simplu pe străzi să se plimbe..."
Dean Bleadsoe din Carolina de Nord, Patrick Boyle din Florida şi Juwan Lynch din Texas sunt trei dintre americanii care au fost trimişi la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Sunt cei mai buni prieteni, s-au cunoscut cu relativ puţin timp în urmă, şi aici ne referim la câteva luni, dar există ceva ce îi leagă: toţi sunt puşcaşi la Kogălniceanu, scrie replicaonline.ro.

Toţi trei îşi iau permisie în acelaşi timp, toţi trei se apără unul pe celălalt. În cazul în care vă întrebaţi cum stă treaba cu permisiile militarilor şi ce e de făcut într-o ţară total necunoscută, vă spunem noi: ies la băut! Nu exagerează, ce-i drept, şi niciodată nu au devenit agresivi din cauza vreunei note de plată prea piperată, sunt prietenoşi cu românii, vor să exploreze Constanţa, îşi iubesc slujbele şi toţi au 21 de ani.

Americanii părăsesc Baza de la Kogălniceanu doar în weekenduri, căci după o săptămână întreagă de muncă, merită şi ei un mic răsfăţ. Din motive de siguranţă au obligaţia de a pleca mereu în grupuri de câte 3 şi de a se întoarce la anumite ore. Vin din Kogălniceanu spre Constanţa ba cu microbuzul, ba cu taxiul, pentru o masă caldă românească şi pentru o bere de care n-au mai auzit înainte să ajungă în România.

"Primul lucru diferit pe care l-am observat la români este că ei ies pur şi simplu pe străzi să se plimbe, să stea liniştiţi o oră şi să bea o cafea, să se relaxeze. Americanii au mereu câte ceva de cap, mereu sunt pe fugă, iar cafenelele sunt puţine ca număr, în România găseşti una la fiecare 5 minute", spune Dean.

"Şi legile fumatului sau al băutului alcoolului sunt diferite: în America nu poţi fuma în spaţiile închise, în România - peste tot. Şi alcoolul, în America îl poţi cumpăra până la o anumită oră, aici poţi cumpăra bere până şi de la fast-food-uri, la orice oră. Şi plus diversitatea de produse: în America rar găseşti şi alte produse în afară de cele americane, la voi sunt produse din toată lumea, adaugă acesta. Aspecte culinare: Pizza voastră are sos separat, la americanii este deja în blatul pizzei. O prefer în stil american. Iar shaorma e chiar bună. Aveţi patiserii şi farmacii peste tot, la fiecare colţ, noi avem doar câteva locuri de unde putem cumpăra câte o gogoaşă, Dunkin` Donuts, de exemplu. E un local care face doar gogoşi şi prăjituri, un singur brand în toată America. Magazinele, chioşcurile sunt peste tot în România. Noi avem unul mare, Walmart-ul, unde găşeşti de toate: ţine loc de farmacie, de patiserie, de fast-food, găseşti de toate acolo. Şi noi, sincer, preferăm varianta aceasta. Decât să mergi din magazin în magazin, mai bine mergi în unul singur şi cumperi tot ce ai nevoie", mai spune Dean.
Descoperă mai multe pe replicaonline.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
19

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
52

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
41

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...