Cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza ANM

Cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza ANM

Temperaturile vor fi uşor mai coborâte în regiunile intracarpatice şi apropiate de normal în restul țării, în ultima săptămână din martie și primele trei săptămâni ale lunii aprilie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), informează Agerpres.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa, în general, în jurul celor normale în majoritatea zonelor ţării, în perioada 27 martie -24 aprilie.

Vremea în săptămâna 24 martie - 3 aprilie

În săptămâna 24 martie - 3 aprilie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Tot în regiunile intracarpatice, dar și în est, sud-est și mai ales în zona Carpaţilor Occidentali va ploua mai mult decât este normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 3 - 10 aprilie

În săptămâna 3 - 10 aprilie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 10 - 17 aprilie

Estimările meteorologice pentru săptămâna 10 - 17 aprilie arată temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, şi un regim pluviometric care se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 17 - 24 aprilie

În ultima săptămână de prognoză, 17 - 24 aprilie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Estimările meteorologice pentru intervalul 27 martie - 24 aprilie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 - 2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
53

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
210

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
105

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...