Cum va fi dotat viitorul poliţist local: pistol, baston de electrocutat, catuse si fluier!

Cum va fi dotat viitorul poliţist local: pistol, baston de electrocutat, catuse si fluier!

   Mediafax

Guvernul a aprobat normele de dotare cu armament pentru poliţiştii locali. Aceştia vor primi următoarele "piese": pistol cu câte 24 de cartuşe, pistol cu muniţie neletală şi 30 cartuşe, baston cu electroşocuri, pulverizator de mână cu substanţe iritant-lacrimogene, cătuşe, fluier, radiotelefon portabil şi uniformă de serviciu, care cuprinde 34 de piese, pentru timp de iarnă şi de vară, scrie Gandul.

Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale a fost adoptat printr-o hotărâre de guvern, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Tipurile de armament sunt prevăzute în anexa privind "Normele de dotare cu armament şi mijloacele specifice de protecţie a poliţiştilor şi personalului contractual cu atribuţii în domeniul pazei bunurilor şi a obiectivelor de interes local".

În documentul citat, sunt menţionate următoarele dotări:

•câte un pistol şi câte 24 de cartuşe pentru "fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice şi fiecare personal contractual care desfăşoară activităţi de pază".
•pistoalele cu muniţie neletală şi 30 de cartuşe aferente se alocă doar pentru 40% - 60% din poliţiştii locali.
•câte un baston de cauciuc pentru fiecare poliţist local şi personalul contractual de ordine publică
•câte un baston cu electroşocuri în cazul a 40% - 60% dintre angajaţi.
•câte un "pulverizator de mână cu substanţe iritant-lacrimogene".
•în dotarea poliţiştilor locali vor mai intra cătuşe, fluier, radiotelefon portabil şi uniformă de serviciu, care cuprinde 34 de piese, pentru timp de iarnă şi de vară.

Regulamentul detaliază şi modul de recompensare a poliţiştilor locali: ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior, felicitările scrise sau verbale, titlurile de onoare pentru acte de eroism, însemnele onorifice, recompensele materiale, mai scrie cotidianul Gandul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
17

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
71

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
131

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...