Cum sunt furati romanii la CURENT si GAZE in 2014

Cum sunt furati romanii la CURENT si GAZE in 2014
Tudor Popescu, expert in energie, sustine ca romanii sunt furati periodic la facturi. Intr-o emisiune Romania TV, el a explicat modul in care sunt umflate facturile la curentul electric, gaze sau intretinere.

"Cel mai mult la gaze se plateste nejustificat, dar la energia electrica este un mecanism. In costul kilowattului pe care il platim noi la factura, cand soseste in cutia postala, el se compune de fapt din jumatate costul energiei si jumatate alte costuri", a declarat Tudor Popescu la Romania TV.

Specialistul sustine ca energia electrica pleaca de la furnizor cu un pret si e facturata dublu la beneficiar.

"Sa vedeti cu ce se mai umfla aceasta factura: rezervare, tariful este de 21 de bani pe zi.  Taxa pentru co-generare, tarif per kilowatt se inmulteste cu kilowatt si iese foarte mult. Mie mi-au luat trei lei la o factura, dar 8 milioane de oameni primesc facturi. Certificatele verzi 0,04 bani pe kilowatt. Dupa care vine taxa radio si tv. Taxa radio si tv e per factura. De ce trebuie sa incalc eu o lege a tarii care a intrezis vanzarile conditionate? Iti dau curent daca imi cumperi si asta", a mai spus Popescu.

In 2014, romanii vor avea parte de noi scumpiri ale gazelor si energiei electrice. Astfel, pana la finalul anului, pretul gazului va creste cu 10 procente iar cel al energiei electrice cu cel putin 2 procente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
9

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
415

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...