Cum stii daca ai fost angajat de un manager bun

De cele mai multe ori, un manager bun va face diferenta dintre o organizatie cu angajati implicati si performanti, rezultate foarte bune si un nivel ridicat de profit, si o alta organizatie unde lucrurile stagneaza sau nu merg atat de bine pe cat pareau sa anunte previziunile strategice. Cei de la PortalHR ne spun astazi cum putem recunoaste un manager bun. 

Orice angajat isi doreste un manager care sa-l asculte, sa fie cu adevarat interesat de dezvoltarea lui profesionala si sa faca dovada acestor lucruri pe tot parcursul angajarii lui, nu doar unul care doar sa vorbeasca frumos despre aceste aspecte in cadrul procesului de intervievare/evaluare.
 
Atata vreme cat un manager "jongleaza" cu usurinta cu abilitatile unui lider adevarat, va arata interes sincer fata de angajati si va sti cand sa le ofere suport, acela are toate sansele sa castige admiratia, respectul si increderea celor din jur.
 
Articolul de pe Recruiter pe care il recomandam astazi face referire la cateva practici esentiale ale managerilor adevarati prin observarea carora angajatii pot sa ii identifice mai usor.
 
Managerii buni:
 
1. Sunt constienti de competentele lor si cauta noi modalitati prin care sa-si imbogateasca cunostintele
 

Managerul bun buni vor cere constant feedback si il va folosi constructiv in relatia cu angajatii. El/ea dispune de un nivel ridicat de inteligenta emotionala si de capacitatea de a intelege cum este perceput(a) de catre ceilalti, fara niciun fel de atitudine defensiva.
 
2. Sunt empatici
 
Managerul eficient reuseste sa inteleaga inainte de orice, diferite situatii, mai mult decat sa accepte diferite puncte de vedere subiective sau opinii despre aceste situatii. Empatia este considerata a fi o caracteristica personala esentiala a sa, definita cel mai bine prin orientarea catre ceilalti, capacitatea de a(-i) asculta, de a-i pasa, de a pune intrebari deschise.
 
3. Pastreaza limitele necesare 

Managerul buni nu favorizeaza anumiti angajati si nu se comporta intr-un mod care sa ii submineaze autoritatea.
 
4. Critica pe cei din jur cu maiestrie
 
Atunci cand va fi nevoit sa faca o observatie cu privire la o dificienta de performanta, managerul bun va avea grija sa foloseasca tehnici de comunicare specifice sau feedback intr-un fel care sa nu afecteze emotional relatia de supervizare dintre el si angajat. Managerul va face uz de acele cai care vor genera deschidere si informatia necesara pentru a imbunatati performanta.
 
5. Foloseste (un stil de) coaching
 
Managerul care se pozitioneaza mai degraba ca si coach si mentor decat dictator va reusi sa creeze un mediu de lucru placut, productiv si performant.
 
6. Transforma conflictul intr-o oportunitate

 
Cand un manager va media un conflict, va face in asa fel incat sa gaseasca oportunitatile care ar putea aparea din acel conflict, avand o mare receptivitate catre intelegerea membrilor echipei si a obiectivelor acesteia.


avocatnet.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJOFM Botoșani lansează proiectul „Tineri NEETs în acțiune – TIN ACT”!

astăzi, 15:25

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA "INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA" în calitate ...

Botoșani: Rezultatele inițiale la Evaluarea Națională, procentul de promovare mai mare ca anul trecut!

astăzi, 14:50

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în sesiunea iunie-iulie 2025. Rezultate...

ISU Botoșani, apel la cetățeni pentru prevenție în timpul campaniei de recoltare a cerealelor!

astăzi, 14:13

Campania de recoltare a cerealelor păioase este în plină desfășurare și de aceea este foarte important ca pe timpul acestei activități să fie respectate toate măsurile de prevenire a in...