Cum se "strică" o stradă pe bani publici, la Botoşani: "Este o foarte mare bataie de joc!" - FOTO

Cum se "strică" o stradă pe bani publici, la Botoşani: "Este o foarte mare bataie de joc!" - FOTO
Zeci de botosaneni au fost nevoiti sa astupe singuri gropile de pe strada unde locuiesc, sa-si amenajeze trotuare pentru a putea intra cu masinile in curti si sa-si improvizeze scari, pentru a "cobori" de pe strada in gospodarie.

Problema strazii Maramures, din municipiul Botosani, a mai fost relatata de Stiri.Botosani.ro si in luna noiembrie a anului trecut, atunci cand persoanele care locuiesc acolo nu puteau iesi din noroi. Au trecut cinci luni si situatia nu s-a schimbat deloc. Ba mai mult, problemele s-au inmultit. Pentru ca trotuarul este mai inalt decat curtile oamenilor, apa care se aduna in curte din cauza ploilor nu se poate scurge in canalizare.

Lucrările privind reabilitarea străzii Maramureş, din municipiul Botoșani, au fost sistate, după ce Primaria Botoșani a reziliat contractul cu firma Delta Con, în urma întarzierilor. Lucrările ar fi trebuit finalizate până la data de 30 septembrie 2015, dar au fost realizate doar în procent de 44%, potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani.

"Am avut noroc anul acesta ca nu a nins. Daca ningea nu mai ieseam cu masinile de aici. Ne-am facut noi intrare in curte ca sa putem baga masinile in curte. Au fost muncitorii si au zis ca domnul primar nu-i mai plateste, ca au facut prost. Uitati vecinile astea ale mele, le-am ajutat eu sa le pun trepte. Uitati cum coboara in curtea lor (foto jos). E jale! Am carat noi cu roaba balast si am astupat gropile cat de cat. Am fost la Primarie, am facut o petitie, am semnat toti, am trimis delegat acolo si degeaba, numai promisiuni. Noi, vecinii, am astupat gropilor. Vecinul si-a izbit masina de noua ori, si-a faramat bara si a ramas suspendat. L-am ajutat noi", ne-a declarat un barbat care locuieste pe strada Maramures. 



Am discutat si cu vecinul sau. Domnul Vasile Anton locuieste pe strada asta de 50 de ani si spune ca niciodata nu a aratat atat de rau. 1.200 de lei l-au costat reparatiile la masina.

"Locuiesc aici de 50 de ani. Daca luam in comparatie intreaga tara cu orasul nostru, nu cred ca mai exista asa o strada. A fost o strada buna, iar acum la constructie... este ceva imposibil de explicat. Nici nu s-a lucrat bine si nici nu s-a terminat. Am stricat masina si acolo si aici. Am dat 12 milioane ca sa o repar. Este o foarte mare bataie de joc. Ce fel de oameni avem noi la conducere? Eu nu cred ca poate sa ramana asa ceva. Eu am incredere ca trebuie luate masuri, pentru a se termina aceasta strada", ne-a spus Vasile Anton. 



Lucrările care au mai rămas de executat vor fi continuate de o altă firmă, care însă va fi desemnată în urma unei licitaţii. 

"A fost finalizată evaluarea pentru restul de lucrări care trebuie executate, iar licitația este în procedură de achiziție. Zilele acestea va fi înaintată Agenției Naționale pentru Achiziții Publice în vederea validării, după care anunțul va apărea pe SEAP. Cel puțin o lună va dura să se parcurgă toate etapele cerute de lege pentru atribuirea lucrărilor", a declarat Cornel Herghelegiu, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primariei Botosani.

La intersectia cu strada Vasile Lupu a ramas o gaura de canalizare imensa, iar oamenii au fost nevoiti sa puna un panou al Primariei, pentru a nu intra soferii cu masina in groapa. Si cum romanii si la necaz au simtul umorului, pe acel panou, pe care scrie: "Aici lucreaza Primaria Municipiului Botosani", un botosanean a completat cu un marker: "Se cunoaste!".


























 

Spune-ne opinia ta