Cum sa iti cureti urechile in mod corect

Cum sa iti cureti urechile in mod corect
Ceara din urechi joaca un rol important deoarece tine departe murdaria si microbii. Totusi, atunci cand este prea multa si se intareste in canalul urechii poate cauza pierderea auzului. Afla in continuare cum trebuie sa iti cureti urechile in mod corect.

Ca sa elimini ceara acumulata in urechi ai nevoie de un picurator pe care sa il umpli pe jumatate cu ulei pentru copii sau ulei mineral, acestea fiind o alternativa pentru picaturile comerciale, te sfatuieste Ezinearticles.

Lasa-ti capul pe umar si curata urechea orientata in sus. Tine picuratorul la cativa centimetri de ureche si toarna 3-4 picaturi, lasand sa actioneze 3 minute.

Repeta procedura la cealalta ureche.

Ca sa le clatesti, umple picuratorul cu apa calduta si lasa sa curga cateva picaturi in ureche. Trage putin de aceasta in jos pentru a te asigura ca apa ajunge pe canalul urechii. Apoi inclina capul in partea opusa pentru a-i permite sa se scurga.

Foloseste o carpa sau prosop din bumbac pentru a le usca. Tamponeaza usor. Nu freca pentru a preveni iritatiile.

Nu uita ca specialistii nu recomanda betisoarele de urechi, deoarece nu sunt igienice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...