Cum să faci grevă fiscală și totuși să respecți legea

Cum să faci grevă fiscală și totuși să respecți legea
1. Deductibilități. Verifică dacă beneficiezi de toate deductibilitățile prevăzute de lege, de la asigurările voluntare pentru pensii și sănătate până la cheltuielile cu izolarea casei.

2. Beneficii. Dacă ai nevoie de mașină sau de locuință de serviciu, angajatorul tău ți le poate oferi fără să plătească impozite și contribuții pentru ele. La fel se întâmplă cu benzina sau reparațiile și amenajările. Lista de cheltuieli care pot fi acoperite de angajator poate include chiar și traininguri în țări exotice.

3. Cheltuieli. Dacă dimpotrivă ai o mașină sau o locuință și le pui la dispoziție companiei, este firesc să primești chirie pentru ele. Întreabă contabilul cum – exact – trebuie făcute hârtiile.

4. Participare la profit. Procedura legală prin care angajații pot primi o parte din profit este complicată și riscantă, însă dacă angajatorul este de acord să cedeze angajaților o parte din acțiuni, atunci totul se poate face perfect legitim.

5. Call option.
O variantă o reprezintă și opțiunile de cumpărare la preț fix, care îi permit angajatului să aștepte până când prețul acțiunilor crește, să plătească prețul mic stabilit inițial apoi să revândă acțiunile imediat, în profit.

6. Firma ta. Dacă încasezi veniturile prin intermediul propriei companii, plătești impozit de 16% din profit și încă 16% din ce rămâne în momentul în care îți ridici dividendele. În total, 29,44%. Dar asta doar după ce scazi cheltuielile. Dacă firma are cheltuieli mari, plătești doar forfetarul.

7. Offshore. Poți deschide o firmă chiar în interiorul UE, adică Cipru, Malta, Irlanda, Marea Britanie (Jersey, Guersney, Isle of Man) . În acest caz, vei plăti acolo chiar și zero impozit pe profit iar în România trebuie să declari dividendele obținute și să plătești cei 16% impozit.

8. Mai puține impozite indirecte
. Cumpără de câte ori ai ocazia fără TVA (online, din afara UE) sau fără accize (din duty free)

9. Schimbarea rezidenței fiscale. Dacă munca ta nu presupune prezență fizică, atunci poți alege să lucrezi din altă țară și să-ți plătești impozitele acolo. Nu este nevoie să te muți definitiv ci pentru mai mult de 183 de zile pe an. Dacă ai venituri suficiente, poți opta pentru o țară civilizată, unde de taxele respective chiar ai parte de servicii publice. Dacă nu, există și varianta unui paradis exotic din lumea a treia unde cu doar câteva sute de euro câștigate aici îți permiți aproape orice.

10. Emigrarea. Adică soluția prin care-i poți demonstra unui stat-banditesc că nu-i datorezi nimic.


standard.money.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
11

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
19

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
67

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...