Cum să alegi pepenele perfect. Cele mai bune trucuri
Stiri Botosani Wednesday, 3 August 2016 ActualitatePoţi să-ţi dai seama dacă un pepene este copt şi bun după cum arată la exterior. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l reţii este acela că pepenele perfect nu va arăta niciodată impecabil la exterior! Astfel că mai bine alegi unul cu imperfecţiuni, însă doar cele care trebuie, pentru a te asigura că este dulce şi bun, ne învaţă eva.ro.
Ca să faci alegerea bună trebuie să cunoşti câteva secrete ale producătorilor, citate de BrightSide, şi nu vei mai avea nicio problemă în a cumpăra pepenele perfect!
Pentru că este sezonul lor şi toată lumea este înnebunită după pepenele roşu ne-am gândit să te ajutăm să recunoşti un pepene care este bun şi să faci mereu cea mai bună alegere. Ştim cât de supărător este momentul în care ajungi acasă cu pepenele, îl laşi câteva ore la rece şi când să te înfrupţi din el descoperi că nu este dulce şi zemos, ci mai degrabă searbăd şi fără niciun gust. Este foarte enervant acest moment, de aceea trebuie să înveţi câteva trucuri simple ale cunoscătorilor pentru a alege pepenele perfect de fiecare dată. Iată cum să-l recunoşti pe cel bun:
1. Este bine să aibă pete, însă acestea trebuie să aibă o culoare gălbuie-portocalie
Niciodată nu alege un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie.
Această zonă unde apare pata respectivă este locul în care a fost în contact cu solul, de aceea se decolorează coaja.
2. Defecte lemnoase pe coajă
Nu da la o parte pepenii care prezintă defecte pe coajă, cum ar fi cele din imaginea de mai jos. Acest lucru semnifică faptul că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce. Astfel că, reţine că pepenele perfect nu trebuie să şi arate perfect la exterior!
3. Să fie rotund sau alungit?
Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sunt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce. Alegerea îţi aparţine!
4. Fii atentă la dimensiunea pepenelui!
Este recomandat să optezi pentru un pepene mediu, însă indiferent de dimensiunea lui reţine că acesta trebuie să fie foarte greu atunci când îl ridici.
5. Analizează mereu codiţa pepenelui!
Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
IPJ Botoșani: Principalele fapte interzise în ziua votului, precum și pedepsele prevăzute de lege!
Persoana care continuă propaganda electorală sau sfătuiește alegătorii, la sediul secțiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, poate primi o amendă cuprinsă într...
Valeriu Iftime, vot pentru ”un președinte credincios, care iubește poporul” (Foto, Video)
Însoțit de liberalii din echipa de campanie, Valeriu Iftime a votat duminică la amiază într-o circumscripție electorală din localitatea Cătămărăști Deal, comuna Mihai Eminescu. ...
Botoșani: Prezența la vot la ora 12.00
Până la ora 12.00, în județul Botoșani au votat peste 50.000 de cetățeni. Astfel, în cele 433 de secții de votare, au votat de la deschiderea urnelor 51.002 cetățeni. D...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.72 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici