Cum poti sa faci puscarie daca descarci filme de pe internet

Cum poti sa faci puscarie daca descarci filme de pe internet
Descarcati ilegal filme de pe internet? Atunci trebuie sa stiti ca riscati sa petreceti patru ani la inchisoare. Politia ii supravegheaza cu atentie pe cei care acceseaza retelele de tip Torrente. Aproape 100 de romani au fost deja cercetati, in acest an, pentru piraterie online.

In momentul in care descarcati un film de pe retelele de tip torrente, va conectati la toate calculatoarele din retea care detin acel film. Descarcarea o faceti, insa, ilegal, fara sa platiti licente sau drepturi de autor catre artistii si producatorii filmului. In incercarea de a diminua fenomenul, printre utilizatorii acestor retele se ascund asociatii anti-piraterie.

"Conexiunea ilegala de a descarca filme de pe internet este de tip peer-to-peer, adica direct intre doua calculatoare si in momentul in care tu descarci un film ilegal de pe internet, ai sansa sa il descarci chiar de la politie sau de la producatorii filmului, care astfel urmaresc si detecteaza pe cei care descarca ilegal filmul de pe internet si astfel pot urmari si afla de unde se descarca acel film.", CRISTIAN DOROMBACH, project manager realitatea.net.

Asociatiile anti-piraterie identifica utilizatorii dupa ID-ul calculatorului si trimit toate datele catre un serviciu specializat al Politiei, care intocmeste dosare de cercetare. Primii vizati sunt cei care incearca sa faca bani din aceste activitati.

"Atunci cand punem la dispozitia publicului astfel de opere, se intruneste elementul material prevazut de Legea 8/1996, acela de punere la dispozitie fara acordul titularului a operelor protejate si legea sanctioneaza ca si infractiune astfel de fapta.", subcomisar AUREL DOBRE, sef serviciu Protectia drepturilor de proprietate intelectuala IGPR.

Specialistii estimeaza ca, in Romania, rata descarcarilor ilegale de pe internet este de 64%. Nivelul inregistrat la nivelul Uniunii Europene este de 35%.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
747

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
133

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
189

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...