Cum poți face rost de o zi liberă în plus în 2021? Salariaţii care se vor autorecenza la recensământul din 2021 primesc o zi liberă în plus plătită de angajator

Cum poți face rost de o zi liberă în plus în 2021? Salariaţii care se vor autorecenza la recensământul din 2021 primesc o zi liberă în plus plătită de angajator

2021 este anul în care doar șapte sărbători legale vor fi în cursul săptămânii, din cele 15 zile libere legale, restul urmând a cădea în zilele de weekend. Cu toate astea, salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului, la recensământul din 2021, vor primi o zi liberă, plătită de angajator, conform legii.

Acest lucru este posibil datorită Ordonanței de Urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, ordonanță care prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.

Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.

În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor pentru ca în perioada august-septembrie 2021 să se realizeze colectarea on-line a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri - autorecenzarea on-line.

 

Spune-ne opinia ta