Cum pot rămâne fără bani românii care plătesc cu cardul la magazin. Avertismentul adjunctului SRI

Cititoarele de carduri din magazine reprezintă noua ţintă a hackerilor, care ar putea fura de la distanţă PIN-urile cardurilor clienţilor.
 
Cititoarele de carduri (POS-uri) se conectează la internet prin serverul băncii, dar informaÅ£iile de pe card trec mai întâi prin calculatorul magazinului. Dacă un hacker reuÅŸeÅŸte să intercepteze datele înainte ca acestea să ajungă la bancă, ar putea afla PIN-ul cardului ÅŸi, ulterior, să cloneze cardul ÅŸi să retragă bani.

"Hackerul va scana calculatoarele care au anumite porturi deschise, le va compromite, va prelua controlul asupra POS-ului, va citi din POS cardul bancar ÅŸi într-un viitor - aici e singura chestie care încă nu s-a întâmplat - va citi ÅŸi PIN-ul. Pentru că PIN-ul se inscripÅ£ionează pe POS", a explicat directorul adjunct al SRI, Gabriel Mazilu, citat de Digi24.

"Hackerii vor ajunge să compromită ÅŸi să fure cardurile, de fapt datele personale, fără să mai aibă activităţi în spaÅ£iul fizic. Vor fi prezenÅ£i aproape exclusiv în spaÅ£iul cibernetic", mai spune Mazilu.

În prezent, românii deÅ£in în total 10 milioane de carduri active, iar, în primele ÅŸase luni ale anului, numărul tranzacÅ£iilor cu POS a depăşit 89 de milioane.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...