Cum ne scot supermarketurile bani din buzunar

Cum ne scot supermarketurile bani din buzunar
Vrem sau nu, suntem manipulati de strategiile de marketing ale magazinelor prin trucuri "ieftine". Marile hipermarketuri din lume au studiat de-a lungul timpului tehnici fine de influentare a cumparatorilor din acest tip de magazine, pentru a putea creste volumul vanzarilor. Potrivit es.biz.yahoo.com, citat de adevarul.es.

Iata cateva dintre acestea:

1. De obicei, cumparatorii privesc produsele de pe rafturile aflate la nivelul ochilor. Acolo nu se gasesc insa ofertele magazinelor, ci pe culoarele acestora. Mai mult, producatorii platesc mai mult pentru ca produsele lor sa fie asezate la nivelul privirii. fiind astfel mai scumpe.

2. Produsele de prima necesitate se afla in cele mai ascunse colturi ale magazinelor. In acest fel, suntem obligati sa dam mai multe ture prin magazine si sa alegem si alte produse, de multe ori nedorite si nefolositoare.

3. Locul produselor in magazin se schimba continuu, astfel se explica faptul ca nu gasim produsele dorite in locurile stiute. Strategia este aceeasi: cumparatorul este nevoit sa zaboveasca cat mai mult prin magazin, fiind astfel tentat sa cumpere mai mult.

4. Pentru a ne face sa ne simtim cat mai comfortabil in timp ce facem cumparaturi, reprezentantii magazinelor aleg lumina in functie de raion. Astfel, acesta este de obicei galbena in zona produselor de brutarie si patiserie, pentru ca asociem culoarea cu painea scoasa din cuptor, si alba in raioanele cu produsele din carne, pentru a fi scoasa in evidenta prospetimea acestora.

5. Dulciurile sunt asezate mereu langa casa, la vedere, special pentru copiii care fie se plictisesc asteptand la coada, fie li se face pofta de ceva dulce.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
278

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
425

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
563

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...