Cum iti afecteaza sanatatea consumul de carne de la animale si pasari indopate cu antibiotice

Cum iti afecteaza sanatatea consumul de carne de la animale si pasari indopate cu antibiotice
Bacteriile rezistente la antibiotice care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent.

Consumatorii trebuie sa faca fata unei noi amenintari: animalele si pasarile indopate cu antibiotice. Peste 95% din puii vanduti in Germania sunt tratati cu antibiotice, se arata intr-un raport al oficiului pentru protectia consumatorului din Renania, citat de Deutsche Welle.

Pentru romani, vestea proasta este ca mii de tone de pui din Germania ajung in magazinele noastre, iar legea nu obliga autoritatile sa verifice importurile comunitare.

In mod normal, veterinarii verifica daca tratamentele sunt sanatoase. Problema este insa ca puii pot primi cantitati nelimitate de antibiotice, pentru ca doza maxima admisa nu este reglementata.

"Acele antibiotice ingerate de consumator pot contribui la aparitia unor forme rezistente de microorganisme chiar in flora noastra si e destul de grav pentru ca pot perturba microflora noastra intestinala in special flora colonica", a declarat prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

"Utilizand in acest mod antibioticele ele intra si in consumul uman, ceea ce nu ne dorim, iar asta contribuie la cresterea rezistentei la antibiotice pe care am constat-o in lume",  a spus Victor Oslavski, reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Oameni de stiinta si oficiali ai mai multor state sustin ca includerea antibioticelor in hrana porcilor sau a vitelor ar putea duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, ce pot fi transmise la oameni. Noul studiu publicat de Societatea Americana de Microbiologie, aduce insa argumente solide care sustin aceasta teorie, informeaza publicatia americana International Business Times. (sanatate.bzi.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
180

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
369

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
102

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...