Cum încurajează un primar din Botoşani tinerii căsătoriţi să devină părinţi - VIDEO

Ingrijorati ca in comunele lor se nasc putini copii in timp ce batranii se prapadesc, mai multi primari s-au gandit sa-i ajute pe tinerii care se casatoresc si devin parinti.

Le ofera o prima de nunta si bani ca sa-si creasca bebelusii. Ultimele statistici arata ca populatia Romaniei a scazut dramatic, iar natalitatea are cel mai mic nivel inregistrat vreodata: sub 9 copii nascuti la mia de locuitori.

Primarul comunei: "In spate avem o casa in care sunt doi copii, cealalta este parasita, in cealalta de jos traieste o singura pesoana in varsta, in stanga este o casa parasita."

Asa arata o comuna din judetul Botosani astazi. Populatia din Vlasinesti a scazut dramatic in ultimii zece ani. Tineri sunt tot mai putini, motiv pentru care primarul a hotarat sa le acorde 500 de lei cuplurilor care se casatoresc si 200 de lei pe luna timp de trei ani pentru fiecare copil nascut.

Lucian Trufin, primar Vlasinesti: "Daca ne uitam vedem ca in scoala Vlasinesti in 2004 au fost 184 de copii, iar in anul 2014-2015 avem doar 129 de copii. In 10 ani e o scadere de un sfert."

Ca sa incurajeze familiile tinere sa aduca pe lume prunci, si Consiliul Local din comuna Horia, judetul Constanta, a adoptat o hotarare prin care fiecare mamica este ajutata cu bani.

Pentru ca in comuna nu sunt mai mult de 200 de copii, pentru fiecare bebelus nascut, mamele vor primi cate 300 de lei. In plus, copiii care merg la liceu primesc cate 150 de lei in fiecare luna.

Potrivit specialistilor in demografie, daca Romania are acum o populatie de 19,9 milioane, in 2030 va ajunge la 17,7 milioane. Numarul copiilor va scadea si el la jumatate, iar al pensionarilor se va dubla, raportat la cati angajati vor fi.


Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...

Becali și-a făcut calculele: ”Gata, nu mai am emoţii cu play-off-ul. Câştigăm şi cu Botoşani!”

astăzi, 12:13

FCSB are două victorii şi două remize în ultimele patru etape ale campionatului, iar Gigi Becali, patronul echipei roș-albastre, a comentat despre rezultatele etapei. În etapa 11, C...