Cum deosebesti asigurarile RCA false de cele reale

Risc neasteptat pentru soferii din Romania: pe piata au aparut polite RCA false. Nimeni nu stie cate au fost emise, pentru ca sunt descoperite abia atunci cand se produce un accident, iar firma de asigurari nu plateste reparatia masinii.

Polita de asigurare pare una reala si nimic nu i-a dat de banuit clientului ca a platit cateva sute de lei pe o hartie fara valoare. Sustine ca a cumparat-o de la un prieten, agent de vanzari, care i-a vandut ani la rand polite cu 50 de lei mai ieftine.

"Am provocat un accident pentru ca nu am acordat prioritate. Asa am descoperit ca era falsa. Platesc eu dauna din buzunar sa nu se ajunga la judecata", spune victima.

Practic, agentul de vanzari clona polita. Cum facea acest lucru? Completa un formular, insa nu introducea informatiile si in baza de date a companiei de asigurari. Investigatiile au aratat, de altfel, ca numarul de identificare a politei era luat de pe o alta asigurare, emisa pe numele altui sofer.

"Polita nu este valabila, iar persoana pagubita nu are de unde sa-si recupereze despagubirea. Compania de asigurari nu poate sa preia plata atunci cand nu a incasat o prima de asigurare", spune Ovidiu Vadean, seful unei companii de asigurari.

Asa ca pagubitul se poate adresa Fondului de Protectie a Victimelor Strazii. Atentie, pentru amatorii de polite ieftine, Fondul il va da in judecata pe soferul vinovat de accident ca sa-si recupereze banii, chiar daca acesta a cumparat o polita, de care nu stia ca e falsa.

"Ca sa fiti convinsi ca polita de asigurare este reala si nu a fost falsificata, trebuie sa asteptati 5 zile din momentul in care a fost emisa. Atat dureaza pana cand ajunge intr-o baza de date, aceasta este online si poate fi accesata de oricine. Introduceti numarul de inmatriculare al masinii. Si ENTER... da, masina are asigurare", arata corespondentul Stirilor ProTV, Vitali Cojocari.

"Asiguratul care a cumparat o polita neadevarata trebuie sa contacteze asociatia de asigurare", spune Radu Soviani, purtator de cuvant ASF.

Aceasta, la randul ei, se va adresa politiei. Anul acesta au fost descoperite peste 100 de polite false, dar companiile de asigurari spun ca este doar varful icebergului, in conditiile in care soferii afla ca au fost pacaliti, doar dupa ce provoaca un accident.

Sursa: Pro TV

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a început vânătoarea de arbitri! L-a distrus pe fratele lui Istvan Kovacs: ”E cu minte puțină. Pare un pic de cooperativă”!

astăzi, 20:46

Valeriu Iftime a izbucnit după ce FC Botoșani a pierdut meciul cu Oțelul Galați și a lansat un atac extrem de dur la adresa fratelui lui Istvan Kovacs. Patronul Valeriu Iftime consideră că S...

La Botoșani: Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice!

astăzi, 19:50

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului p...

A plătit 4200 de euro pentru un autoturism, dar s-a ales cu un dosar penal!

astăzi, 18:15

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut efectuează cercetări în privința unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la control a...