Cum a mutat un deputat graniţa de est a României

Deputatul PNL George Stângă a mutat graniţa României cu Republica Moldova, la aproximativ 20 de kilometri distanţă. Gafa politicianului a fost taxată de mai mulţi cetăţeni pe reţelele de socializare.

Într-o conferinţă de presă la care a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, deputatul George Stângă din Galaţi a declarat că punctul de trecere al frontierei Giurgiuleşti şi podul de legătură între România şi Moldova se află peste râul Siret. În realitate, trecerea frontierei se face pe podul de la râul Prut.

„Putem vorbi despre consolidarea podului Giurgiuleşti, podul de peste Siret, de la Vama Giurgiuleşti”, a declarat, deputatul gălăţean George Stângă.

Gafa deputatului a fost taxată de mai mulţi cetăţeni pe reţelele de socializare. „Atât de bine îşi cunoaşte judeţul un deputat PNL de Galaţi: după George Stângă, Siretul desparte România de Republica Moldova. Priviţi şi vă minunaţi”, a scris Andrei Moldovan, pe Facebook.

Stângă a declarat că a fost „o eroare”, pe care a sesizat-o ulterior.

„Am observat greşeala imediat după conferinţa de presă. A fost pur şi simplu o eroare. Vorbisem înainte de podul de la Cosmeşti, de peste Siret, iar apoi am vorbit despre podul de la Giurgiuleşti”, a precizat, pentru „Adevărul“, George Stângă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...