Cu voie de la primarie: Nu se vor mai bloca masinile parcate noaptea in cartier!

Cu voie de la primarie: Nu se vor mai bloca masinile parcate noaptea in cartier!

FLORIN GHIORGHITA, viceprimar al municipiului Botosani

Parcarea masinii in cartier, permisa pe timpul noptii, cu conditia ca autoturismul sa nu fie pe spatiul verde, ci doar pe alei si trotuare!

Modificarea regulamentului de functionare a firmei Hi Speed Recovery aduce si un lucru bun pentru soferii botosaneni, in sensul ca acestia au voie, pe timpul noptii, sa parcheze masinile in cartier, adica pe alei si trotuare, fara a mai sta cu teama ca se pomenesc cu masinile blocate sau chiar ridicate.

"Regulamentul aduce mai multe lucruri noi, cele mai importante ar fi ca pe timp de noapte in interiorul cartierului nu vor mai fi ridicate masini, referindu-ma la aleile si trotuarele din cartiere, nu este valabil si la spatiul verde, pentru ca acolo, indiferent ca este zi sau noapte, masina este ridicata", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

Modificarile aduse ieri regulamentului ofera soferilor posibilitatea achizitionarii de abonamente pentru parcarile cu plata din municipiu.

"Un alt lucru important este posibilitatea achizitionarii de abonamente pentru cei care vor sa foloseasca o parcare sau toate parcarile cu plata din municipiul Botosani, cu tarife diferentiate pentru fiecare utilizator. Totodata, s-au reglementat situatiile in care o masina va fi blocata sau va fi ridicata. Sunt dispozitii de blocare separate, sunt dispozitii de ridicare separate", a precizat viceprimarul.
 
Cetatenii care locuiesc in zona parcarilor dotate cu parcomate vor beneficia de abonamente speciale, preturile fiind cu 30% mai mici. Astfel, un riveran va plati 80 de lei pentru un abonament lunar, 200 de lei pentru unul trimestrial, 400 de lei pentru abonamentul semestrial si 700 de lei pentru cel anual.

In rest, persoanele fizice vor plati pentru un abonament: 7 lei – zi; 120 lei – luna; 320 lei – trimestru; 600 lei – semestru; 1.000 lei – an.

Persoanele juridice vor plati: 8,33 lei – zi; 142,80 lei – luna; 380,80 – trimestru; 714 lei – semestru; 1.190 lei – an.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se prelungesc până pe 13 iunie

Joi, 8 Iunie 2023
75

Înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prelungi până pe 13 iunie, iar probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalau...

Salariile de bază ale personalului din sănătate, asistenţă socială, apărare şi ordine publică se majorează de la 1 iunie

Joi, 8 Iunie 2023
217

Salariile de bază ale unor categorii de personal din sănătate şi asistenţă socială, dar şi din apărare, ordine publică şi securitate naţională sunt majorate de la 1 iunie până la n...

Cinci persoane rănite, după ce un autocar cu numere de Botoșani a ieșit în decor

Joi, 8 Iunie 2023
429

Cinci persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident rutier produs pe DN 2, în judeţul Vrancea, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.Conform sursei cita...