Cu permisul anulat, fără acte și euforic, un bărbat a fost răsplătit cu dosar penal

Cu permisul anulat, fără acte și euforic, un bărbat a fost răsplătit cu dosar penal

Un bărbat de 29 de ani, din comuna Albeşti, s-a ales cu dosar penal și amendă, după ce a fost oprit în trafic de polițiști. Acesta se afla sub influența alcoolului, iar permisul său de conducere era anulat.

S-a întâmplat duminică, în localitatea Santa Mare. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), tânărul a fost verificat de un echipaj al Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 din Ştefăneşti, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe drumul comunal DC52.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit faptul că persoana în cauză avea dreptul de a conduce autovehicule anulat. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”, spune Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Poliţiştii au dispus sancţionarea contravențională a persoanei în cauză pentru amendă în sumă de 870 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta