CTP: Urmărirea penală a unui post întreg de televiziune, o mare greşeală a DNA-ului

CTP: Urmărirea penală a unui post întreg de televiziune, o mare greşeală a DNA-ului
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Realitatea TV, faptul că Postul de televiziune Antena 3 este urmărit penal pentru complicitate la şantaj.  

"Este o mare greşeală a DNA-ului, a Procuraturii din România. Ar fi trebuit să se menţină la aplicarea de urmăriri penale pe persoană fizică. Această chemare, urmărire penală adresată unui post întreg de televiziune este o mare greşeală a DNA-ului. Cum să acuzi un post de televiziune în integralitatea lui? Sunt oameni acolo care habar nu au ce înseamnă toată povestea aia cu Sorin Alexandrescu, cu RCS RDS, sunt cameramani, reporteri. Nu au niciun fel de legătură cu chestia asta", a spus CTP.  

"Nu consider normal ca nişte jurnalişti să îndemne să iasă oamenii în stradă, să facă demonstraţii, manifestaţii acum pentru a îi salva pe oamenii de la Antena 3. De ce? Am fost şi eu la procuratură, m-au chemat, m-am dus, nu mi-am chemat colegii, nu am scos oamenii în stradă", a mai spus CTP.  

Cristian Tudor Popescu a mai declarat că este "o înjosire" să se mai numească jurnalist, având în vedere cum arată presa din România.  

"În clipa de faţă, eu, pentru că iau o leafă, prestez o activitate de jurnalism, accept să fiu numit în continuare jurnalist. Şi o fac împotriva voinţei mele, cu inima grea. Pentru mine este o înjosire, în clipa de faţă, având în vedere cum arată presa din România, să mă mai numesc jurnalist. Eu am avut zeci de procese la care m-am prezentat în justiţie, am fost condamnat penal pentru ofensă adusă autorităţii şi în niciunul dintre aceste cazuri eu nu v-am chemat pe dumneavoastră să veniţi cu mine la tribunal. Nu am implicat în niciun fel ziarul Adevărul sau Gândul. Nu le-am implicat în problemele mele cu justiţia. M-am dus singur acolo, am şi făcut greşeala de a nu avea avocat o dată sau de două ori. Am fost acolo singur, aşa am considerat că trebuie să procedeze un jurnalist. Nu să îşi implice colegii, nu să îşi implice postul unde lucrează", a mai spus CTP.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
109

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
128

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
33

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...