CTP: Ori îi rupeam eu capul lui Corneliu Vadim Tudor, ori mi-l rupea el mie

Recenta declaraÅ£ie a Papei Francisc, referitoare la limitele libertăţii de expresie, a născut un val de controverse, pe fondul atacurilor teroriste de la Paris: "E drept, nimeni nu trebuie să reacÅ£ioneze violent, dar dacă un mare prieten rosteÅŸte un cuvânt jignitor la adresa mamei mele se poate aÅŸtepta să primească un pumn".

Potrivit b1.ro, într-un editorial, Cristian Tudor Popescu apreciază bunul simÅ£ ÅŸi maniera firească ÅŸi omenească în răspunsuri, pe înÅ£elesul celor mai simpli credincioÅŸi, pe care o adoptă Papa Francisc. "Nu cred în catolicism ÅŸi nici în ortodoxie. Însă am încredere într-un om: părintele Francisc", mărturiseÅŸte jurnalistul.

Acel citat mult discutat al Papei, Tudor Popescu îl traduce, adaptat la el însuÅŸi, astfel: "Da, libertate de expresie, dar dacă o faci pe mama curvă, crezi că o să scriu un pamflet la adresa ta sau o să mă adresez justiÅ£iei? Nu, amice, vorbele tale sunt totuna cu a încerca să-mi vâri un cuÅ£it în inimă, aÅŸa că o să mă reped să-Å£i sparg faÅ£a. Niciun principiu ÅŸi nicio lege nu mă vor putea opri să fac asta, pentru că sunt om".

Pentru a accentua faptul că înÅ£elege ÅŸi găseÅŸte îndreptăţită această atitudine, ziaristul aduce în discuÅ£ie un episod care l-a revoltat foarte tare ÅŸi care l-a făcut să uite de toate regulile creÅŸtine ori deontologice.

"Când CV Tudor a scris că mi-am lovit până la sânge copilul în vârstă de 2 ani pentru că mi-ar fi luat un hamburger din mână, am uitat de toate regulile deontologice ale jurnalismului pe care mă încăpăţânez să le reamintesc ÅŸi l-am prevenit public, la televizor, pe individ să se ferească să ajungă cu mine într-un loc îngust ÅŸi fără bodigarzi. Nu era o figură de stil. Ori îi rupeam eu capul, ori mi-l rupea el mie, nu mai ÅŸtiam altă deontologie.

Iisus, la care se referă dl. Liiceanu, a spus: "Dacă cineva îÅ£i dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l ÅŸi pe celălalt". În ce priveÅŸte persoana mea, pot să fiu de acord cu asta ca o contracarare a răzbunării cu orice preÅ£, a sângeroasei reguli "Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Iisus n-a spus însă că trebuie să faci asta când îÅ£i sunt loviÅ£i ÅŸi batjocoriÅ£i părinÅ£ii, copiii sau Dumnezeul-Tată în care crezi cu tot sufletul", încheie Cristian Tudor Popescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...