Criza lasa si mai multi oameni fara locuri de munca

Sirul disponibilizarilor pare sa nu se mai sfarseasca. Luna februarie lasa fara locuri de munca alte 29 de persoane, SC Storsack SRL Botosani renuntand la 22 angajati si SC Simil Com SRL Botosani, care va pune pe liber 7 angajati.

Disponibilizarile au inceput inca de anul trecut. Am primit notificari incepand cu luna noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie. In total au fost anuntate pentru disponibilizare 1.202 persoane, majoritatea de la unitatile de constructii, fabrici de produse textile, colectarea deseurilor si recuperarea materialelor, furnizori de energie electrica, fabrica de mobila, a declarat Angela Ohriniuc, directorul adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani.

In luna ianuarie, SC Codin SA Dorohoi anunta disponibilizarea a 235 de angajati, MBB Constructii renunta in noiembrie la 111 angajati, si tot in ianuarie, Ascon punea pe liber 100 de angajati. Acestea sunt firmele cu numarul cel mai mare de disponibilizari.

La 31 ianuarie, in statisticile institutiei erau inregistrati 6.701 de botosaneni someri, cu 748 mai multi comparativ cu luna precedenta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
191

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
97

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...