Cristian Tabără, cercetat de procurori pentru viol

Cristian Tabără, cercetat de procurori pentru viol

 CRISTIAN TABARA  Libertatea

Pe numele directorului Departamentului Film al TVR există un dosar penal, bazat pe plângerea depusă de o fetiţă de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite. Acesta neagă vehement acuzaţia.

"În dosarul penal cu numărul 2279/P/2010, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti desfăşoară acte premergătoare începerii urmăririi penale împotriva numitului Tabără Cristian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor, faptă prevăzută de articolul 197 alineatul 3 din Codul Penal", a precizat, ieri, pentru EVZ, purtătorul de cuvânt al Parchetului, procuror Alexandra Lăncrănjan.
Contactat de EVZ, Tabără a declarat: "Nu vreau să vorbesc despre o asemenea prostie".

Plângerea, depusă de copil

"Nu vă putem oferi mai multe date, întrucât e vorba despre o anchetă în curs. În astfel de situaţii, în care nu vorbim despre un act sexual normal, consumat, legiştii nu pot furniza probe certe. Copilul a fost audiat însă de un ofiţer judiciarist, a fost consultat un psiholog şi, în opinia acestora, nu are un comportament disimulat. De aceea, dosarul a ajuns de la Secţia 9 Poliţie la Parchet. În toate cazurile de acest fel, e greu să strângi probe atât în favoarea presupusei victime, cât şi în favoarea celui acuzat de comiterea faptelor", au explicat surse din rândul anchetatorilor.

Plângerea a fost depusă de fetiţa în vârstă de 12 ani, care a mers la poliţie însoţită de mama sa, o fostă iubită a lui Tabără.

"Copilul a descris în amănunt faptele care ar fi fost comise cu mai mult timp în urmă. În astfel de cazuri, ancheta merge mai departe, deoarece fiind vorba despre un copil ale cărui mărturii par credibile, nici retragerea plângerii nu înlătură răspunderea penală", au conchis sursele citate.

MĂRTURIA MAMEI:

"A fost alegerea fetiţei să meargă la poliţie"

"Am vrut să o ţin departe de un eventual scandal de presă. Vreau să-mi protejez copilul. A trecut deja printr-o mare traumă. Un scandal de presă e ultimul lucru de care ar avea nevoie. A fost cumplit pentru ea. Eu şi Cristian Tabără ne-am despărţit între timp. Însă cea mică a insistat să facă asta. A insistat să meargă la poliţie. A depus o plângere după un an de la... acel moment", îşi începe mărturia mama fetiţei, care a acceptat cu greu să vorbească despre cele întâmplate.

Admite că nu a încurajat-o pe fată să se adreseze autorităţilor. "Nu a fost vorba despre un viol propriu-zis. Să nu vă imaginaţi că s-a ajuns acolo. A fost vorba despre... nici nu ştiu cum să-i spun... Fiica mea este un copil cuminte, am încredere în ea, am încredere în ceea ce spune. Problema e că nu ştiu nici acum dacă e mai bine ca el să răspundă cu închisoarea sau alt fel... Mi-e teamă ca fiica mea să nu fie târâtă într-un scandal de presă. Nu vreau aşa ceva", a explicat femeia. Apoi a adăugat: "Am mers cu ea la poliţie. A fost audiată de o doamnă comisar... nu i-am reţinut numele. Ştiu doar că, acum, dosarul a ajuns la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2. Nu-mi mai doresc nimic, vreau doar linişte pentru copilul meu în momentul ăsta. A suferit destul", a încheiat tânăra.

Nu doar mama sau specialiştii cred în povestea fetei. Şi cei care au cunoscut-o o descriu ca pe un copil onest, inteligent şi foarte sensibil. "Este un copil extraordinar. E sinceră, foarte inteligentă şi are o mare sensibilitate", ne-a declarat o persoană publică, apropiată familiei.

Fosta soţie: "Nu-l cred în stare să facă asta"

De partea cealaltă, fosta soţie a directorului TVR, Daiana Gender, susţine că nu-l crede în stare pe Cristian Tabără - cel cu care a fost căsătorită timp de mai bine de un an - să-i facă rău unui copil.

"Dacă există un dosar penal, Cristian se află într-adevăr într-o situaţie destul de neplăcută. Se poate acoperi însă cu acte medicale că nu poate comite un viol. Nu am cum să-l apăr, nici nu-l pot incrimina. Şi nu vreau să vorbesc despre problemele lui de sănătate, care au dus şi la divorţul nostru. Din punctul meu de vedere, căsnicia noastră putea fi anulată imediat. Dar, atunci când ne-am căsătorit nu am luat în calcul toate aspectele. Eu am vrut o familie normală, am vrut copii, aşa încât, după un an şi două-trei luni căsnicia noastră s-a desfăcut în 24 de ore", a explicat Daiana Gender.

Sursa: evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
1178

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
144

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
209

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...