CRISTIAN ROMAN: Secretarul de stat in Ministerul Economiei a fost foarte incantat de ce a vazut la Botosani

CRISTIAN ROMAN: Secretarul de stat in Ministerul Economiei a fost foarte incantat de ce a vazut la Botosani

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Prefectul Cristian Roman a participat marti la o intalnire cu reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, actiune care s-a desfasurat la Prefectura judetului Suceava. Oameni de afaceri din trei judete au fost prezenti la discutiile privind sistemul de sprijinire si promovare a exporturilor, programul de crestere a competitivitatii produselor industriale, programul de promovare a exporturilor de produse si servicii, respectiv identificarea problemelor intampinate de firme pentru acces pe piete externe.

La actiunea de la Suceava au fost invitati si prefectii judetelor Botosani si Iasi, preşedintii Camerelor de Comert si Industrie din judetele Botosani si Iasi, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri din zona. Din partea Ministerului Economiei a participat secretarul de stat Maria Parcalabescu.

"Actiunea a fost promovata impreuna cu Camera de Comert din trei judete ale regiunii noastre, Botosani, Suceava si Iasi, si s-a desfasurat la Suceava, unde au participat reprezentanti ai mediului de afaceri, autoritati, ai Camerei de Comert. Principalul scop a fost promovarea actiunilor pe care ministerul le-a intreprins pentru sprijinul IMM-urilor. Este vorba despre participarea la targuri si expozitii, facilitati acordate prin fonduri europene pentru mediul de afaceri. S-au ridicat o serie de probleme punctuale", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani. 

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a  mai precizat faptul ca, intrucat nu a existat posibilitatea sustinerii unei conferinte in fiecare dintre cele trei judete, secretarul de stat in Ministerul Economiei a tinut sa viziteze judetul Botosani in cursul dupa-amiezii de marti. Maria Parcalabescu a vizitat doua firme importante, Rapsodia Conf si Elsaco Electronic. 

"Doamna secretar de stat a preferat sa faca o vizita la doi agenti economici din Botosani, si anume Rapsodia Conf, din industria usoara, si Elsaco Electronic, o industrie cu o tehnologie de varf. Doamna secretar de stat a fost foarte incantata de ce a vazut la Botosani, in mod special la Elsaco, una dintre principalele firme ale Botosaniului. A fost placut impresionata", a conchis Cristian Roman.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
8

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
56

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...